Sjokolademoussekake - Dråpe FR1346

.

Hvem kan vel motstå en saftig sjokoladekake med wow-faktor?

Motto for denne kaken: Jo bedre sjokolade du bruker, jo bedre blir kaken!

(Til 6-8 personer)

270 g melis
75 g hvetemel
25 g kakao
½ ts bakepulver
120 g mandelmel
5 eggehvitter
200 g smeltet smør

Forvarm ovnen til 160 grader. Rør melis, hvetemel, kakao og bakepulver sammen og sikt det. Rør inn mandelmelet. Tilsett eggehvitter og smør, og rør sammen. Smør en form på 22 cm og dekk bunnen og sidene med bakepapir. Hell i røren og stek i ca 45 minutter til den er gjennomstekt. La stå i 5 minutter før du tar av formen og avkjøler på rist.

400 g mørk sjokolade (ca 50%)
100 g 70% sjokolade
1 vaniljestang
5 dl kremfløte

Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Grovhakk sjokoladen, og ha sjokolade og vaniljefrø i en bolle over vannbad. Smelt forsiktig sammen og sett til side for å avkjøles litt. Vask kakeformen og dekk sidene med bakepapir så bakepapiret går noen centimeter over kanten av formen. Legg sjokoladebunnen i bunnen av formen. Visp fløten til krem og vend inn sjokoladen. Hell over kakebunnen og sett i kjøleskapet. La stå i noen timer til moussen har stivnet. Server kaken helt kald. Ta ut av formen og ta forsiktig av bakepapiret, hvis du klarer tar du av bunnen på formen også. Sett kaken på et kakefat. Varm en flat kniv i varmt vann, tørk av og stryk langs kanten av kaken til den er slett. Varm kniven underveis.

Fargerike oppskrifter

Server med lettpisket krem og grovhakket mørk sjokolade, og kanksje noen makroner for litt farge. En herlig sjokoladeopplevelse!

Marmorerte Brownies