Staalehuset - en sjøgrønn jugenddrøm

.

Staalehuset er et av Haugesunds mest kjente bygg og mange har et forhold til det flotte huset i jugendstil gjennom bryllupsfester, julebord og kulturarrangement. Fargerike Raglamyr synes derfor det var stor stas å bli kontaktet av styret i anledning oppussingsplanene deres for huset.

Det er et helt spesielt lys helt ute ved havet, så vi brukte lang tid på å finne den perfekte fargen, sier Cathrine Storesund som ledet innredningsprosjektet.

Vi ønsket oss en nyanse av sjøgrønn og etter mange prøvebokser med ulike varianter ble vi til slutt enige om at fargen Sjø nr. 15 var den riktige. Denne fargen gir et rolig og harmonisk uttrykk og passer godt i et lokale som skal brukes til alle typer fester og anledninger.

Staalehuset med nye friske farger på veggene

Staalehuset ble bygget i 1916 av "sildakonge" Steffen Staalesen, og ble i sin tid brukt som sildesalteri. Vi synes derfor fisketapetet fra Cole & Son var perfekt her, og sammen med tapetet i geometriske mønster gir det et utradisjonelt preg som samtidig ivaretar husets europeiske historie.

Jugendstil med fisketapet i Staalehuset

Harmonerende tapet og farger i Staalehuset

Staalehuset i Haugesund med ny tapet

Til anledningen valgte vi å dekorere til fest i nyanser av årets farge 2015. Se hvor nydelig de oransje tonene harmonerer med det sjøgrønne. Stolene er malt med Flamingo FR2513 og takene er Dis FR1036.

fargerikt festbord i sjøgrønne omgivelser i Staalehuset

Sjøgrønne omgivelser i Staalehuset i Haugesund