Slik lager du rutete terrassegulv

.

Vi bruker uteplassen som en integrert del av huset. Se hvor lett det er å gjøre uterommet mer personlig.

Vi liker å nyte sommeren når den endelig kommer, og trenden viser at vi er blitt flinkere til å ta med oss vår personlige stil utendørs. Grensen mellom ute og inne viskes ut når interiøret utvides til uteområdet. Det er tydelig at det er blitt et større fokus på gulv de siste årene, og gulvet på uteplassen er ikke noe unntak. Tidligere skulle alle male gulvene hvite eller lysegrå, og de modigste eksperimenterte kanskje med et svartbeiset gulv. Nå er det farger og mønster som står i fokus. Å male ruter på terrassegulvet er ikke for hvem som helst, men har du lyst og tålmodighet, får du en helt personlig terrasse. Det beste av alt er at det er gjort på noen dager, og du kan nyte det vakre gulvet resten av sommeren.

Du trenger:

  • Maskeringsteip
  • Tommestokk
  • Lang list eller linjal til å teipe etter
  • Blyant
  • Kniv med skarpt blad
  • Malerulle og pensel
  • Baron Terrassebeis

Fargene som er brukt her, er Jerv FR4205 (mørk) og Aske FR4234 (lys), med Baron Terrassebeis. Før du begynner, må underlaget være rent, jevnt og tørt.Du kan bruke en terrassefornyer for å fjerne gammel overflatebehandlingog bleke terrassen. Hvis terrassen har enunderlagsfarge som harmonerer med den du skal påføre,vil det ofte være tilstrekkelig å vaske med kraftvask.

Slik gjør du:

Begynn med å beise hele gulvet i den lyse fargen, og la det deretter tørke godt. Når gulvet er helt tørt, er det tid for å beise rutene.

Nå er det farger og mønster som står i fokus

Når du skal beise rutene er det viktig å være stø på hånden og ha tungen rett i munnen for å få et godt resultat. Den enkleste måten å lage mønsteret på, er å bruke teip. Her er det brukt en sjablong laget av et stykke tykt papir. Mål og marker deretter ruter i ønsket størrelse. Teip et rutemønster. Du kan bruke en lang list som linjal. I hvert kryss legger du stållinjalen over og river eller skjærer bort overflødig teip slik at teipremsene ikke overlapper hverandre i hjørnet. Press teipen godt ned, slik at beisen ikke siger under den.

Slik får du en helt personlig terrasse

Inngangspartiet var for lite til å bli malt i diamantmønster. I stedet for å bruke begge fargene også her, valgte vi den mørkeste fargen fra terrassen, Jerv FR4205 for et annerledes, men friskt uttrykk.

Et annerledes, men friskt uttrykk