Rosa duse tekstiler

Tekstiler i hjemmet

Vi ble tatt med storm av hotellstilen, sier Tale Henningsen, Kreativ leder i Fargerike. De vakre og rene, men likevel stramme rommene pirret nysgjerrigheten vår. For de fleste av oss var dette noe nytt, etter år med lysegrå vegger og lyse eikegulv.

Behagelig og forførende vakkert er det å være hjemme! Og det er nettopp denne deilige følelsen vi i Fargerike hjelper til med å skape. Kunsten å gjøre hus til hjem krever kunnskap om hva som passer sammen og hvilke farger som gir en avslappende atmosfære. Derfor velger flere og flere hjemmebesøk fra våre flinke interiørkonsulenter, forteller Tale Henningsen.

Foto: Per Erik Jæger, Styling Tale O. Henningsen

Mørke farger

Farger i mørke valører, vegg til vegg-tepper og ikke minst tekstiler. Meter på meter med tekstiler. Sakte, men sikkert tok vi dette med oss fra reisene våre og inn i hjemmene. Først ute var nok en mørk fondvegg, enten i supermatt maling eller med mønstret tapet.
Puter foran blomstermønster.

Gardiner

Hotellstilen har utviklet seg i de norske hjem. De mørke fargene på veggene ble erstattet av myke nyanser som lune blå og grønne toner, og ikke minst sandfarger. Enten i form av matte farger eller taktile tapeter. Men den viktigste trenden til denne stilen er nok absolutt gardiner. Fra vegg til vegg og gulv til tak, med skinner i taket (ja, flertall for å få frem lag på lag) eller en vakker stang. Gjennomskinnelige sheers sammen med tunge, vakre tekstiler gir mulighet for å leke med lyset, og samtidig få privatlivets fred og ro.
Seng og stol i rosa soverom.

Vegg-til-vegg-teppe

Sammen med de mørke veggene kom det tepper, både vegg-til-vegg-tepper og avpassede tepper, dog med et klart skille; på soverommet skulle vegg-til-vegg, og salongteppene hørte til i stuen. Lag på lag med tepper ble litt for mye for oss nordmenn! Kanskje neste runde? Oppfordrer Tale Henningsen i Fargerike.
Mørkt vegg-til-vegg-teppe på soverom.

Tips til hotellstilen

Rydd bort nips, småmøbler, hauger med bøker etc. Hotellstilen er minimalistisk. Gå for en høy seng med en sengegavl i stoff. Gjør plass til nattbord med nattbordslamper, på hver side av sengen. Lange gardiner gir et lunt og eksklusivt preg, og vegg-til-vegg-teppe gjør det deilig for føttene på om morgenen. Store puter og et fint sengeteppe setter stemningen. Sengetøy i rett farge og design gir et rent og delikat uttrykk. En flott lenestol hører med – om du har plass!
Høy seng med sengegavl i stoff.