hyttestil

Vinnerhytta

Over 7000 hytteeiere deltok i Elkjøps store sommerkonkurranse om å få hytta si oppgradert. Vi i Fargerike har vært med som samarbeidspartner og bidratt med farger, interiør og nytt lekkert gulv til det heldige vinnerparet Reidar og Kirsten. Vår interiørkonsulent Tove, har laget en dus fargepalett sammen med paret.

Hytta ligger langs en vakker liten fjord ved Vesterøy på Hvaler. Den har gjennom mange år rommet en familie med 6 barn. Alle har nå forlatt redet der hjemme, men ikke hytta! Om de ikke er der samtidig, alle sammen, så brukes hytta flittig av 6 familier og et sprekt foreldrepar som elsker besteforeldrerollen. Et eldorado for barn i alle aldre i naturskjønne omgivelser. Men med 6 barn og 8 barnebarn har det ikke vært rom for så mye oppussing. Så gleden var stor for det pensjonerte ekteparet Kirsten og Reidar når de skjønte at det var de som hadde vunnet den store hyttekonkurransen fra Elkjøp og Fargerike.

Vinnerne

Fargerike har vært med på en spennende oppussing av vinnerhytta. Kirsten og Reidar har eid hytta i 35 år, med barn og barnebarn på besøk fra tidlig vår til sent på høsten. Hytta er godt brukt og det har vært på tide med en forvandling til det mer moderne. Kirsten var den som meldte dem på konkurransen i sommer.


Dette var noe av det Kirsten skrev da hun meldte på deres hytte i sommer:
Alle elsker stedet, men tiden og kreftene strekker ikke til. Derfor melder jeg på hytta vår i denne konkurransen. Håper inderlig vi får denne sjansen til en oppgradering.

Hytta

Hytta hadde en sjarm og stil med farger og elementer samlet fra 90-tallet, med furu og gulnede overflater. Rutete mønster på gardiner i kombinasjon med røde, gule og grønne farger på ulike detaljer. En stue med sterke farger og materialer som tilhører en litt annen stilepoke.

farger hytte

Interiørkonsulent

Senior Interiørkonsulent, Tove Gulbrandsen, fra Fargerike, rykket inn for å hjelpe paret med å finne en ny stil til hytta. I tett dialog hvor Kirsten og Reidar har hatt god styring, har de sammen funnet en vakker palett i rolige farger hvor naturen har vært i hovedfokus.

Hjemmebesøk Interiør-konsulent
fargekonsultasjon

Fargepalett

Den nye paletten gjenspeiler varme, kjølige og nøytrale toner. Slik skapes dybde og en egen lekenhet. Sofistikert og vakkert, akkurat passe spennende for øyet! Renheten i det nye hyttedesignet gir rommene en helt annen karakter.

- Om ikke Fargerike hadde kommet med tips til farger på veggene, hadde jeg bare sagt "mal alt hvitt", sier Kirsten.
moderne hytte

Fargetips

Er du glad i lyse og delikate farger, men usikker på hva du skal velge? Mange går for hvitt når de er usikre på fargevalg, fordi det er det enkleste. Et tips er å ikke gå for helt hvit. Ofte oppleves rommene kalde hvis de er malt i ren hvit. Med en liten fargenyanse føles det fortsatt lyst og luftig, men likevel mye varmere. Det finnes en rekke rolige farger i grått, beige og hvite nyanser som kan spille sammen.


Kontrast: Det å lage kontraster kan skape soner i en mindre hytte og gjør at den oppleves større. Kontrasten trenger ikke være stor, men en fargenyanse som er litt lysere eller mørkere.


Prøv deg frem hos en av våre Fargerike-butikker og snakk med våre interiørkonsulenter.

Butikker
fargetips

Spisestue

Det vakre høyloftede taket fra stuen åpner opp inn til spisestuen, og det var viktig å binde stue, spisestue og kjøkken sammen på en god måte. Fargen Serengeti FR1066 gir rommet et varmt og rolig uttrykk. Fargen løfter frem det mørke treverket i bordet og stolene, og får frem fargen i det moderne laminatgulvet. Skoleplansjen med fiskene, fikk Kirsten med seg da skolen hun jobbet på skulle pusses opp for mange år siden.

 

 

spisestue hytte

Tidligere kjøkken

I mange eldre hytter finner vi gulnet panel, gamle kjøkkenfronter og tregulv. Selv om kjøkkenet til Kirsten og Reidar var velholdt, var det sterkt behov for fornyelse. I samarbeid med paret fant vi en fargepalett som kunne kombineres med det nye Epoc-kjøkkenet fra Elkjøp. En varm beigetone som luner kjøkkenkroken sammen med et slitesterkt laminatgulv som tåler hard bruk av barn og barnebarn i mange år fremover.

kjøkken

Nytt kjøkken

På kjøkkenet er alle flater fornyet! Gulvet har fått en moderne og glatt overflate i Moskus laminatgulv med dekoren, Fjelleik. Rene linjer og rolige flater gir rommet en mykhet. De moderne skapløsningene tillater en annen innredning, selv om vask, komfyr og kjøleskap har samme plassering som før. Liftgardinen følger retningen til skuffer og benkeplate og gir en horisontal kontrast til rommets vegger med stående panel. Kjøkkenet oppfattes romslig, og med en egen sofistikert eleganse. (Epoq kjøkken fra Elkjøp, har fargekode S3000-N. Interiørproduktene er hentet fra Fargerike: Liftgardin i tekstilet; Sanderson Caraway Denim 236426, Brødfjøl, Torri, fra Light&Living).

hyttekjøkken

Stue

De nye fargene gir en egen luftighet til rommet. Tradisjonelt er det på hytta vi tar frem gode, gamle minner, og vi hegner om den nostalgiske følelsen. Men med en så flott natur rett utenfor døren er det åpenbart at de vakre naturelementene har fått spille hovedrollen i det nye, elegante og moderne miljøet. Skråtaket i Perfekt Hvit FR1400, gir et mer moderne preg. Det er brukt puter og tekstiler til å få frem fargene i rommet, siden det er valgt en lun veggfarge. (Interiørprodukter fra Fargerike, Light&Living: pute; Diamond velvet gold, pute; Bardala blue, pute; Garlic taupe, pledd; Knitted creme, lampe; Suzy wire dark og vase; Moures olive green.)

hyttestil

Interiør

Med de riktige detaljene fremhever du den stilen du ønsker i rommet. Varme og naturlige elementer som strå, greiner og blader, eller lintekstiler, gir lun atmosfære. Hos Kirsten og Reidar gjenspeiler interiørdetaljene noen av fargene i hytta, mens puter og vaser i andre farger, gjør det lekent. De varme detaljene forsterkes med bruk av ulltepper og grovere tekstiler på putene.


Tips: Bruk ulike nyanser av hovedfargen i rommet for å skape dynamikk og eleganse.


(Gardin; Sanderson Alcott Mineral Stone 236418, Lampe; Light&Living Varvik raw nickle, lampeskjerm; Livingo egg white, bord; duarte glass vintage tin, Lysestaker; Culby matt black. Alt fra Fargerike).

interiør hytte

Daybed

En daybed er perfekt for rolige stunder eller en ettermiddagshvil. I denne lekre sofaen gleder Kirsten og Reidar seg til å nyte utsikten til naturen eller en god bok. Varme farger på tekstilene luner uttrykket. (Ullpledd og puter fra Light&Living, Alt fra Fargerike.)

daybead

Peis

Peisen i hjørnet av stua har fått seg en omgang med maling i samme duse veggfarge som panelet. For hytteeierne er peisen et viktig element for å kunne strekke sesongen utover høsten. «Med disse flotte, nye fargene, nytt kjøkken og alle de vakre detaljene har vi jo lyst til å være på hytta hele tiden», smiler vinnerparet, og fyrer opp et realt peisbål. «Her skal vi kose oss med familie og venner gjennom hele året i mange år fremover.» (Vasene; Makaso white fra Light&Living, Alt fra Fargerike).

peis