Dekket bord med kraftige farger

Borddekking

Skal du dekke bord til festligheter og hyggelige sammenkomster? Da er det morsomt å være kreativ med borddekkingen. Her viser vi åtte kjente og kjære serviser i nye omgivelser ved hjelp av tekstil, tapet og maling.

Med enkle midler kan du dekke et nydelig bord med det lille ekstra. Ta en titt i skuffer og skap, hent frem det glemte, og bruk fantasien. Har du noe stående etter siste oppussingsprosjekt? Ja da kan du ta i bruk tapet, maling og tekstiler. Plukk noen friske blomster — og du har et festbord ingen har sett maken til.

Klassisk

Den vakre fargen i serviset Spode fra Wedgewood kommer helt til sin rett sammen med en linduk i en beige farge. Servietten er sydd i et blått stoff som matcher serviset. Finn frem noen lekre glass og bestikk, og bordet er klart.
Klassisk borddekking

Tapet

Mønster på mønster, med tapet som bordbrikke og smårutete duk i hvitt og blått. Sammen med det nydelige grønne serviset Butterfly, skaper det et sommerlig uttrykk.
Borddekking med tapet

Tekstiler

Det art deco-inspirerte tekstilet utgjør en herlig kontrast til det tradisjonelle serviset med bondemønster fra Porsgrund. Den enkle ensfargede servietten er sydd av et hvitt tekstil. Her kan bonderomantikken blomstre.
Borddekking med farger

Spraylakk

Det nydelige serviset Lace er designet av Vera Wang for Wedgewood, og linstoffet med sølvglimmer sørger for at bordet blir feststemt. Finn frem gamle vaser og tekstiler som ligger langt inne i skapet. Slipp fantasien løs og sy nye servietter av tekstilene, akkurat slik du selv ønsker. Dette gamle bestikket har fått nytt liv med svart spraylakk.
Spraymaling
Spraylakk på bestikk

Malt bordduk

Fargerikes egen farge Heksetimen FR1134 i helmatt kan brukes til så mangt, her er den malt på duken, og brodert inn bordkort i etterkant. Tapetet tar opp den nydelige rosatonen i serviset Bite of Beauty fra Elinno. Velkommen til bords.
malt bordduk

Tekstur

Bruken av ulike teksturer skaper et spennende utrykk. Duken er sydd i en nydelig grønn tekstil, og skaper noe magisk sammen med den mønstrete løperen i gylne toner. Det norskdesignede serviset Lys fra Wik & Walsøe blir mer eksotisk sammen med dette artige bestikket.
Borddekking med mønster

Kontraster

Det vakre serviset Casual, designet av Jasper Conran for Wedgewood, kan brukes til både hverdag og fest. Det røffe denimstoffet utgjør en spennende kontrast til det vakre tekstilet med shimmer. Med enkle glass og stålkanne får du et stilrent og dekorativt bord.
Borddekking i blått

Bambus

Et glitrende bambustapet er brukt som duk, og skaper et lekkert utgangspunkt. Servietten er sydd av et vakkert blått silketekstil som henter opp fargen i bambustapetet. De glamorøse servisene Aurerus og Golden Garden står fint til bestikket Elle Gold, alt fra Villeroy & Boch. Her er det dekket for lange samtaler rundt bordet.
Borddekking med bambus