Red velvet cake - Diva FR1195

.

Nå blir det fest! Med sitt stilrene og delikate utseende, vil denne kaken garantert vekke oppmerksomhet på festbordet.

Hent frem bakerutstyret, og lag en velsmakende og fargeglad fristelse til festbordet. Selv med et minimalistisk utseende, kan vi love at dette er en kake med mye godt i. Men selvfølgelig, her er det bare å pynte så mye du vil.

Dette trenger du:

Red velvet:

  • 375 g brunt sukker
  • 3 dl solsikkeolje
  • 6 egg
  • 3 ss pastafarge (her har vi brukt Wilton "Burgunder")
  • 420 g hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 200 g rå, finrevet rødbet
  • 90 g rå, finrevet gulrot

 

Krem i kaken:

  • 600 g romtemperert Philadelphiaost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 110 g melis
  • 3,5 dl kremfløte

 

Smørkrem utenpå kaken:

  • 420 g romtemperert smør
  • 1 kg melis
  • 4-6 ss melk eller fløte

 

Red velvet cake

 

Og slik gjør du det:

Bunner: bland sukker, olje, egg og farge godt sammen. Rør de tørre ingrediensene sammen i en egen bolle og ha i oljeblandingen. Rør til slutt inn rødbeter og gulrøtter.

Fyll to små smurte kakeformer med en diameter på 15-20 cm, eller all røren i én stor form. Da blir den like god, men ikke like høy. Jo mindre former du bruker, jo høyere blir kaken.

Stek i ca 25-30 min på 175 grader, steketiden varierer etter størrelsen på formen, så sjekk med en pinne etter 25 minutter, og stek lenger hvis de fortsatt er rå. Ta kakene ut av formene og avkjøl på rist.

Visp kremosten myk. Sikt i melis og vaniljesukker og pisk. Tilsett litt og litt kremfløte mens du visper til du har en myk og glatt krem. Hvis den blir for løs kan den settes en times tid i kjøleskapet. Del kakebunnene i to eller tre og legg opp bunner og krem lagvis på et fint kakefat.

Avslutt med en av bunnene opp ned så kaken får en glatt og fast avslutning. Sett kaken kaldt.

Pisk smør glatt og luftig. Tilsett litt og litt melis, ha i 3 ss melk eller kremfløte, og fortsett med melisen. Pisk til du har en luftig og lys krem. Pisk inn vaniljeekstrakt og pisk i mer væske hvis kremen er for fast. Hvis den blir for løs kan du sette den kaldt i 10 minutter og piske opp igjen.

Glasur: dekk hele kaken med glasur for å feste alle smuler og ha rikelig med glasur på toppen av kaken. Prøv å lage toppen av kaken så glatt som mulig. Sett kaldt i 30 min mens bollen med glasur står i romtemperatur så lenge. Fyll sprøyteposen med glasur og sprøyt et jevnt lag over hele kaken med en stor og bred tupp. Bruk en bred spatel til å jevne ut glasuren ved å holde den ganske plant mot kanten av kaken og rotere på kaken. Siden det er så høy kake blir gjerne tradisjonelt kakeverktøy for smått, så en plastsparkel fra Fargerike er en billig og fin løsning. Skrap av overflødig glasur og fortsett med å glatte ut glasuren. Husk at øvelse gjør mester, og bruk god tid. Pynt gjerne med spiselige fioler og lakriskuler.

FR1194 og FR1195