Pistasjis sandwich - Isbre FR1411

.

Sommeren er tid for is! En morsom måte å servere deilig is og hjemmelaget kjeks. Dette vil nok falle i smak, både for øyne og gane.

70 g usaltede pistasjkjerner
150 g sukker
1200 g hvetemel
30 g maizena
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
170 g romtemperert smør
1 stor eggeplomme

Finhakk pistasjkjerner med halvparten av sukkeret til fint mel. Bland i hvetemel, maizena, salt og vaniljesukker.

Visp smør og resten av sukkeret hvitt og luftig. Visp inn eggeplommen. Rør i det tørre. Kna deigen sammen for hånd. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse mellom to ark bakepapir. Stikk ut kjeks og stek på 190 grader i 7-10 minutter til de er gylne i kantene. Avkjøl på rist.

Legg en kule pistasjis på baksiden av halvparten av kjeksene. Vent til kulene blir litt myke, og press en kjeks på toppen av hver kule. Server straks eller sett i fryseren og nyt senere.

Fargerike Oppskrifter

Pistasjis - kjeks