Nøytralt er alt annet enn kjedelig

.

Nøytralt er ikke kjedelig, men en flott base for de som ønsker å endre uttrykket ofte. Hanne og Roger fulgte dette prinsippet når de pusset opp boligen.

- Etter å levd med rødt bondekjøkken, en kjempediger peis i mur midt i stuen, mørke gulv og tunge gardiner, ønsket vi oss en åpen løsning og et lysere hjem, forteller Hanne. De fikk hjelp av en interiørarkitekt i planleggingen av de store grepene, og den store peisen ble fjernet og erstattet med en moderne peis, med innsyn fra tre sider, som ble plassert nærmere kjøkkenet. De mørke gulvene ble byttet ut med lys eik, den ruvende trappen ble erstattet med en nettere modell i eik og stål – og slik fortsatte det til alle spor av 80–tallet var borte. Familien sitter igjen med et lyst og vennlig hjem med åpne rom, rikelig med vinduer, lyse materialer og en nøytral base som kan tåle alt.

Inspirasjonen til fargevalget fant eierne i dette vakre maleriet. Det er malt av kunstneren Ingunn Ystad. Plasseringen er ikke tilfeldig; det henger sentralt og kan betraktes fra alle kanter i rommet. Auberginefarget glassflaske fra Palma, lilla pute fra Fargerike.

Inspirasjonen til fargevalget fant eierne i dette vakre maleriet

Den klassiske spisestuen med bonderøde stoler passet godt inn i 80–tallshjemmet, for et mer moderne preg foreslo interiørarkitekten å male dem sorte. I valg av møbler er grunntanken at det skal være tidløst, stramt design og lyse farger som kan vare i mange år.

Den klassiske spisestuen fikk nytt liv med sorte stoler

Middagsgjester. Siden Hanne og Roger aldri vet hvor mange de blir til middag ønsket de et rundt bord til spiseplassen på kjøkkenet, da er det alltid plass til en ekstra gjest! Lampe fra Flos og liftgardiner i lin er med på å gi en lys stemning i rommet. Jakten på det perfekte kjøkkenet resulterte i en tysk, tidløs modell med stramme linjer og lekre detaljer som sjalusidører som skjuler rot, og glassplater mellom over- og underskapene. Baksiden av glassplatene ble malt i veggfargen før de ble montert på veggen.

Kjøkkenet er som stuen malt i fargen Kakadue FR1052

Veggene i hele boligen er malt i samme farge; Kakadue FR1052. - Denne fargen er akkurat passe av alt sier eierne - ikke for lys, ikke for gul, ikke for hvit – men helt perfekt. Interiørarkitekten foreslo stripene på veggen bak sofaen. De er møysommelig malt etter montering av metervis med maskeringstape. En skikkelig pirkejobb, men et flott resultat!

De er møysommelig malt etter montering av metervis med maskeringstape

Puter med variasjon i fargenyanser, størrelser og struktur gir liv til sofaen.

Piff opp med puter i forskjellige fargenyanser

Soverommet er malt i fargen Kakadue FR1052 som resten av huset, men fondveggen har fått en spennende dekor i form av et felt med maling. Det er benyttet Kråkesølv FR1425 på det store feltet mens rammen er malt med Havdyp FR2515. Puter og dekor er fra samme fargepaletten som i resten av boligen - det skaper en fin helhet. Puter fra Palma.

Puter og dekor er fra samme fargepaletten som i resten av boligen

Mens det verste oppussingsarbeidet stod på, flyttet familien ut i en campingvogn i hagen. Det ble en morsom opplevelse for guttene siden det var sommer og ferietid. Roger sendte så kone og barn bort på ferie et par uker mens han selv ble hjemme og fulgte opp arbeidet. – Et smart trekk, sier Roger. Den daglige dialogen med håndverkerne gjør at misforståelser ryddes av banen og resultatet blir som avtalt.

Hanne, Roger og guttene Marius og Tinius savner verken 80-talls innredningen eller campingvognen.