Når eksteriøret inspirerer interiøret

.

De brukte lang tid på å planlegge sitt nye hjem helt ned til minste detalj – slik at de kan bruke fremtiden til å leve i huset.

I et nytt arkitekttegnet funkishus vest for Molde sentrum bor en familie på fire; Øyvind, Bente, Erlend og Kristian. Den noe oppsiktsvekkende arkitekturen har fått mange blikk i den stille villaveien. – Vi brukte lang tid på å finne løsninger som kunne oppfylle våre behov, forteller Bente. Familien ønsket noe som skulle være holdbart og slitesterkt, for de har ingen planer om å bruke tid på å pusse opp om noen år. De ville ha et tidløst og klassisk uttrykk. – Jeg har alltid vært klar på hva jeg liker og ikke liker. Et blomstret tapet er ikke noe for meg, jeg er nok litt kantete, ler hun. – Jeg valgte å ha lite farger på veggene for å kunne eksperimentere mer med farger i resten av interiøret.

Vinduet som satte standarden. Veggene er malt i fargen Sommersne. Gulvet er Am. Eik Epoque børstet 1-stav fra Tarkett. Bord og lenestol fra Bohus og Hjellegjerde.

Familien valgte å ha lite farger på veggene for å kunne eksperimentere mer med farger i resten av interiøret

– Vi var avhengig av hjelp fra A til Å for å finne både dyktige håndverkere og gode, holdbare produkter. Fargerike kom tidlig inn i bildet og har hjulpet oss gjennom hele prosessen, forteller Bente. Husets stramme linjer har vært utgangspunktet for familiens valg av mønster på tapetet, der sirkler er et gjennomgående tema som en kontrast til husets arkitektur. Etter forslag fra Barbro Vaagsether ved Fargerike Reknes gikk familien inn for en løsning med tapetserte fondvegger i alle rom. – Fondveggene kan vi lett bytte ut hvis vi har lyst på en forandring, det er verken en stor jobb eller en stor kostnad. Vi har investert i en litt dyrere, men mer slitesterk maling på veggene, slik at vi ikke trenger å tenke på å male om veggene etter noen år. Vi vil ha det slik det er nå i lang tid fremover, så vi kan bruke tiden på hverandre, sier Bente.

Tapetet Oxygen 214 fra Omexco i fargen dus turkis er valgt til soverommet.

Sirkler er et gjennomgående tema som en kontrast til husets arkitektur

– Det var utfordrende å finne en kolleksjon som oppfylte Bentes krav både til design og kvalitet. Det var viktig at det ble en helhet i boligen, og vi gikk gjennom mange ulike tapetbøker før vi havnet på Omexcos Oxygen. Deretter gikk det fort. Familien valgte tapeter til soverom, gang, kjøkken og stue fra denne boken, forteller Barbro. – Jeg falt for den diskré bruken av sirkler, samtykker Bente, som har valgt samme tapet på kjøkken og soverom, men i ulike farger. På soverommene til guttene har de valgt to tapeter fra Eco Design. Guttene valgte selv tapetene på rommene sine. Begge fikk mørk bakgrunn med et grafisk mønster.

Kristian har et tøft tapet på rommet sitt, det heter Eco Design og er fra Borge. Stumtjener fra Jysk. Hylle fra Bohus. Bokstaven i betong er fra Kremmerhuset.

Det var utfordrende å finne en kolleksjon som oppfylte Bentes krav både til design og kvalitet

Svart og stramt. Erlend er fornøyd med tapetet Eco Design3 fra Borge. Bokhylle og stol fra Bohus.

Guttene valgte selv tapetene på rommene sine. Begge fikk mørk bakgrunn med et grafisk mønster

Fargerike Reknes anbefalte familien å bruke Lady Wonderwall maling på alle malte flater. Dette er en slitesterk maling som er svært holdbar og lett å rengjøre. Gulvet i enstavs eik er også fra Fargerike. – Vi bestemte oss tidlig for dette gulvet, og var fast bestemt på å ha det i alle rom unntatt badet og gangen. Gulvet ble derfor bestilt før huset var ferdigstilt, og ble i mellomtiden lagret hos Fargerike Reknes.

Vi bestemte oss tidlig for dette gulvet, og var fast bestemt på å ha det i alle rom unntatt badet og gangen

Gulvet i enstavs eik er også fra Fargerike 

Tapetet på kjøkkenet er fra Oxygen 212 er diskré, men allikevel uttrykksfullt. Kjøkkenet er fra Norema, og benkeplaten er i svart granitt.

Vi var avhengig av hjelp fra A til Å for å finne både dyktige håndverkere og gode, holdbare produkter

– Erlend påpekte at huset var ganske likt nabohuset, som for øvrig tilhører Bentes foreldre. Et stort rundt vindu var det som skulle til for å forandre uttrykket. Alt falt på plass, og huset ble veldig oss, smiler Bente. Solskjerming er en viktig del av interiøret i boligen. Alle soverom har lystette rullegardiner. På de aller fleste vinduene har de valgt Verosol bakside på stoffet, som i tillegg sørger for å reflektere mye av lyset og holde UV-stråling og varme ute. På kjøkkenet er det brukt plisségardiner, og i stuen er det gjennomgående bruk av lameller. All solskjerming er spesialbestilt fra Kirsch/ Luxaflex og er montert av Fargerikes montør.

Tapetet Oxygen 242 fra Omexco ønsker velkommen i den store åpne gangen.

Tapetet Oxygen 242 fra Omexco ønsker velkommen i den store åpne gangen

Husets fasade er beiset med Trebitt Superbeis i fargen Sotgrå. Dette er en vanntynnet beis som er lett å påføre og fremhever trestrukturen. Den gir en transparent effekt og har ekstra lang holdbarhet.