Mønstermiksing 2.0 - organisk + organisk

.

Mønstermiksing begynte for alvor å tre inn i det norske markedet i 2013, både innenfor interiør og mote. Tendensen fortsetter med økt kompleksitet. For mens den første bølgen av mønstermiksing hadde klare regler å forholde seg til, er denne bølgen mer raffinert og utfordrende å mestre.

Mønstermiksing som består av to organiske mønstre trenger en fargelikhet for å skape harmoni, i den grad disse uttrykkene kan kalles harmoniske. Denne type mønstermiksing er interessant, litt sær, og ikke så kommersiell som den første bølgen. Samtidig som dette er en smal trend, kan uttrykket kommersialiseres ved å bruke lettere, dusere og enklere mønstre - her har vi bevisst vist frem litt særere uttrykk.

Den første bølgen av mønstermiksing (les mer HER) hadde en fast oppskrift å forholde seg til. Denne kan være grei å bruke som grunnoppskrift hvis du har lyst til å prøve deg på å mikse mønstre:

  1. Start gjerne med et mønster med mye farger i – det er et godt og enkelt utgangspunkt!

  2. Finn andre mønstre som inneholder én eller flere av de samme fargene som er i hovedelementet ditt (det kan være et tekstil, tapet, møbel, klesplagg osv).

  3. Dersom du synes det er vanskelig å finne mønstre som passer sammen, vil denne greie tommelfingerregelen for nybegynnere alltid fungere: Velg ett geometrisk og ett organisk mønster.

Vi har nå beveget oss ett steg videre fra utgangspunktet. Reglene ligger til en viss grad i bunn, men er vanskeligere å følge når det ikke er logikk i mønsterbruken. Det gjelder å trene øyet for å se om resultatet fungerer eller ikke, og fargelikhet er på mange måter et nøkkelord. Estetisk sans og egen magefølelse er avgjørende for å skape de magiske resultatene. 

Bildene inneholder følgende produkter: 

Miljø 1:
Tapet: 130829 Graceful Living 6612, Borås Tapeter / Fargerike 
Tekstil: Sanderson Weybridge, Intag / Fargerike 

Miljø 2:
Tapet: Zin zan 97552 Holden - Storeys / Fargerike
Tekstil: 521706 Thea - Pagunette / Fargerike

Miljø 3: 
Tapet: 2936 Karlslund 
Tekstil: 606145 Pagunette

Les flere gjør det selv artikler