Mønstermiks i havgapet

.

Etter å ha seilt i stille farvann med hvite vegger var det på tide med nye utfordringer. Tapetekspert John Erik Barkost hos Fargerike Tromsø tok styringen og fikk fargepaletten vel i havn.

Etter mange år i enebolig og med voksne barn som hadde forlatt redet, bestemte Trond og Laila seg for å flytte til en leilighet litt utenfor Tromsø sentrum. – Vi forelsket oss i beliggenheten. Leiligheten ligger helt ut mot havet. Vi har ikke innsyn, og vi kan nesten ta på Hurtigruta når den kommer inn Tromsøsund, smiler Laila. Selv om leiligheten var hvitmalt og kjedelig kunne paret se mye potensiale. De ønsket seg farger, men syntes det var vanskelig å starte prosessen med å velge den riktige fargepaletten. De tok derfor turen til Fargerike Tromsø hvor de kom i kontakt med John Erik Barkost - de hvite veggene skulle vekk!

I inngangspartiet ønsket John Erik å gi gjestene en wow-opplevelse når de kommer inn, og har derfor valgt et sebramønstret tapet fra Thibaut, T1865. Fordi gangen kan sees fra deler av stuen har han valgt en dempet farge på tapetet slik at den også fungerer som en aksentfarge til stuefargen.

Wow-opplevelse når de kommer inn

– Forslagene hans var litt mye å fordøye i begynnelsen, men etter en del om og men bestemte vi oss for å kjøre på! John Erik og Fargerike Tromsø har vært fantastisk i denne prosessen, forteller Laila. – Jeg synes det er morsomt å åpne øynene til folk når det gjelder fargebruk, og prøver selvsagt å dra dem litt ut av komfortsonen i beige, grått og hvitt. Jeg ønsker å spille på lag med kunden og hjelpe dem med å skape noe de selv liker, men samtidig skal de utfordres litt, ler John Erik hjertelig.

Lidenskap for farger

Tapetet, fra Thibaut, T1874, er brukt i kjøkken og stue og gir en luftig følelse. Den blågrønne tonen i tapetet passer til det meste og gjør at det er enkelt å justere det øvrige interiøret over tid hvis det er ønskelig. Gulvets varme demper den kalde veggfargen. Veggene er malt i Mild Akvamarin FR1122, samme nyanse som bunnfargen på tapetet. Pyntebord er malt i Stokkøya FR1407.

Gulvets varme demper den kalde veggfargen

– Lidenskapen for farger er et resultat av min trang til å skape og forandre, og farger er et sterkt virkemiddel med uante muligheter. Tromsøværinger er generelt opptatt av farger, og jeg opplever at mange er frempå når det gjelder nye tendenser og trender. Folk her nordpå har nok et ekstra behov for farger ettersom store deler av året domineres av mørketid og snøhvit natur.

Gardinløst. I Tromsø må man ha solavskjerming på grunn av midnattsolen og John Erik har valgt solavskjerming fra Luxaflex i hele leiligheten. – Plisségardinene har et estetisk pent uttrykk og er valgt i gode aksentfarger til det øvrige interiøret. Velger man solavskjerming av denne typen trenger man nødvendigvis ikke andre gardiner, forteller John Erik. Stuen har fått 64mm Duette med monosnor i design 1786.

Tapetetet er fra Thibaut, T1874

Nysgjerrige på mønstermiks

– Det overrasket meg at leiligheten var pusset opp i en ganske enkel stil. Her var det egghvit glassfiberstrie på veggene og 3 -stavs eikparkett på gulvet. I utgangspunktet ønsket kunden å skape en minimalistisk stil der veggene skulle være slette, konturløse og hvite. Jeg mente at denne leiligheten fortjente noe bedre, og burde ha sitt eget preg. Det er viktig for meg å ha en god dialog med kundene gjennom hele prossessen, og jeg fant fort ut at disse faktisk hadde stor sans for farger. De var også nysgjerrige på tapet, selv om dette var helt nytt for dem. Vi brukte lang tid i tapetavdelingen hvor de fant mange favoritter, og etter hvert ble det tatt en beslutning om å skape en tapetbasert helhet i leiligheten. Da startet jobben med å sette sammen den riktige fargepaletten, forteller John Erik entusiastisk.

Fargepaletten som er valgt i dette prosjektet er dempet men likevel fargerik. John Erik har brukt grønt og blågrønt, fargetoner som er enkle å kombinere med de fleste andre farger. Fargene i tapetet løfter frem det flotte maleriet. Tapetet er fra Thibaut , T1874.

. Fargene i tapetet løfter frem det flotte maleriet

På et av soverommene har John Erik valgt et tapet med et klassisk toilemønster i en grønntone fra Sanderson, Dclapi102. Fargen virker dempende på mønsteret, og åpner også opp spennende fargekombinasjoner. Tekstiler og lampe er fra Habitat og Bolia.

Klassisk toilemønster i en grønntone fra Sanderson

På hovedsoverommet ønsket de en feminin touch og valget falt på et organisk mønster. Tapetet er utgått, men lignende finnes hos Fargerike.

Solskjerming fra Luxaflex

Striper er tidløst og enkelt. Stoffet på solavskjermingen bryter opp det øvrige interiøret og gir det lille rommet litt mer "punch". Tapetet er fra Sanderson, 211977 og solavskjemingen er fra Luxaflex eko Pluss type 15a, top down/bottom up i 32mm Duette design 9331.

Striper er tidløst

På hjemmekontoret er det brukt friske og kreative mønstre for å skape et energisk jobbrom. Solavskjermingen har den samme fargen som i tapetet, bare mer kulørsterk. Tapet er fra Thibaut, T1881. Solavskjermingen er fra Luxaflex, Deko Pluss 15a 25mm Duette i design 9240.

På hjemmekontoret er det brukt friske og kreative mønstre

Den deilige vinterhagen kan brukes året rundt. Vegger er beiset med Tyrilin Interiørbeis i fargen Stølsbrun og gir en god og varm atmosfære. Alle tekstiler er fra Habitat og Bolia.

Den deilige vinterhagen kan brukes året rundt

– Vi har aldri hatt et så fargerikt hjem, men nå forstår vi hva farger gjør med oss. Det er godt å våkne i et rom med glade farger, og fargene i stuen får oss til å føle oss rolige og glade. Med andre ord har dette blitt et hjem som vi elsker og synes er spennende å vandre i, sier de fornøyde eierne.