Miks og match med puter

.

Mørketiden er her og det betyr innetid. Vi kryper opp i sofaen med puter og pledd, og koser oss. Men føler du for en liten forandring? Da kan du gjøre det så enkelt som å bare mikse putene dine på en ny måte. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan fornye rommet ved hjelp av forskjellige måter å mikse puter på.

Ønsker du litt forandring, uten å gjøre det helt store? Da kan du starte med å se på putene. Kanskje bytte noen fra rom til rom, eller kanskje du ønsker å sy selv. Mulighetene er uendelig når det gjelder pynteputer. Og det beste er at det er så enkelt å endre stilen i stua eller soverommet, kun ved hjelp av farger eller mønster på putene. Det bugner av puter i ulike fasonger, farger og strukturer, så her vil man alltid finne noe man liker. Vi viser deg hvordan du kan mikse og matche puter på fire forskjellige måter.

Forskjellige materialer og teksturer

Ved å mikse grove teksturer mot fine teksturer, og variasjoner av blankt mot matt, skaper du kontraster. Her kan du leke med putetrekk som har frynser, perler, skinn eller hva det måtte være. Overflatene er med på å lage spennende variasjoner.

Miks med teksturer og materialer

 Forskjellige materialer lager et spennende interiør

Bland former og fasonger

Skap variasjon på putene ved å mikse ulike størrelser, former og fasonger. Lag din egen blanding mellom, små, store, kvadratiske og runde former – kanskje du har en fargerik hjertepute liggende også?

Puter i forskjellige størrelser og former skaper variasjoner

Alle former of fasonger er velkommen

Miks med mønster

Start med et mønster med mye farger i, det er et enkelt utgangspunkt. Finn så andre mønstre som inneholder én eller flere av de samme fargene. Bland gjerne flere forskjellige mønstre innenfor samme sjanger, eller organiske mønstre sammen med geometriske, det gir et morsomt og lekent uttrykk. Ved å kombinere flere forskjellige farger og mønster skaper du din egen personlige stil.

Skap et gøyalt interiør med mønstermiks

Skap et morsomt og lekent uttrykk med puter

Lek med farger

Hent gjerne inn farger fra andre elementer i rommet når du skal finne farger til dine nye puter. Se på ditt favorittmaleri, og plukk noen farger ut fra det. Eller har du andre elementer i rommet du kan hente farger fra, en stol, et pledd, eller tapetet på veggen? Ta en titt i rommet, og du vil garantert oppdage noen farger som du kan bygge videre på. Her finnes også mange muligheter, selv om putene er ensfarget. Puter i ton-i-ton gir et rolig og delikat uttrykk hvor putene har én grunnfarge, og varierende nyanser fra det lyse til det mørke. Ved å blande komplementærfarger får du farger som fremhever hverandre og skaper helhet.

Farger som går ton-i-ton gir et rolig inntrykk

Lek med farger og ha det gøy

Lag din egen putemix som passer din interiørstil, og husk at det finnes ingen regler. Puter skal være gøy, og skape høy kosefaktor!