Megasmil - Luft FR1414

.

Hjemmelaget smil, deilig sjokolade fylt med karamell! skikkelige godbiter til alle anledninger. Dette nyter du garantert med et smil om munnen.

Lørdagsgodt, til fest eller gi bort i gave til den som har alt. Megasmil vil smake, uansett anledning. Vi viser deg hvordan du lager det, dette trenger du:

  • 250 g sukker
  • 125 g smør
  • 100 ml kremfløte
  • 1 klype flaksalt
  • 300 g mørk sjokolade

Hjemmelaget Megasmil

Slik gjør du det:

Karamell: Ha sukker i en tykkbunnet kjele med 5 ss vann. Varm på medium varme og rør til sukkeret er oppløst. Smelt smøret i sirupen. Øk varmen noe og la blandingen boble. Rør nå og da og kok blandingen til en gylden karamell. Dette kan ta opptil 20 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn halvparten av fløten. Når blandingen har sluttet å boble rører du inn resten av fløten med saltet. Avkjøl.

Smelt 200 g av sjokoladen over vannbad. Pensle innsiden av små muffinsformer eller konfektformer med sjokolade. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og deretter pensle på ett lag til. Sett kaldt til det andre laget stivner. Fyll formene med karamell til det er 2 mm igjen opp til kanten av sjokoladen. Sett kaldt. Smelt 100g sjokolade over vannbad og hell i formene så det dekker karamellen. Dryss over litt flaksalt og la sjokoladen stivne, før du tar av papiret/formen og setter tennene i en himmelsk hjemmelaget smil.

FR1414 og FR1040