Med inspirasjon fra naturen

.

Langt inne i bjørkeskogen åpner det seg en lysning. Det er her Hege, Rune og Yngve finner roen, i Hensgård, Värmland.

For et års tid siden overtok familien Tangen det idylliske rødmalte huset. En typisk svensk «stuga» fra midten av 70-tallet. – Da vi overtok her, var det temmelig ufyselig, forteller Hege. – Det var grelle tapeter. På kjøkkenet var det grønnsaksmønstret tapet, med brokkoli og gulrøtter, og stuen var småblomstret. Her måtte man ha evne til å se potensial!

Hege gikk i gang med oppussingen umiddelbart. – Vi sov på liggeunderlag på soverommet i noen helger og jobbet med å strippe ned hytta og vaske med trestjerners trerens. Vi har jobbet med alle flater i hele hytta fra gulv til tak, sier hun og fortsetter: – Gangen er det eneste rommet som ikke er helt ferdig, jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilket tapet vi skal bruke, det finnes altfor mye fint! Her er veggene foreløpig malt i fargen Nattsvermer. Gulvet er Senso Clic i design Mikado fra Gerflor, et vinylgulv som er utrolig lett å legge.

Gangen er det eneste rommet som ikke er helt ferdig, jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilket tapet vi skal bruke

Det romslige kjøkkenet er tapetsert med Elements fra Borge. – Jeg falt for dette fordi jeg ville ha en rustikk-industriell stil på kjøkkenet som ikke var typisk hytteaktig. Tapetet passer fint til den svarte kjøkkeninnredningen. – Jeg var fast bestemt på å ha et svart kjøkken fordi jeg ville ha en annen stil enn den vi har hjemme, forteller Hege. Gulvet er malt med Trestjerner gulvmaling i fargen Bomull FR2065. Liftgardin i tekstilet Linn fra Moflin.

Gulvet er malt med Trestjerner gulvmaling i fargen Bomull FR2065

Det romslige kjøkkenet er tapetsert med Elements fra Borge

På soverommene og stuen valgte familien å legge gulvteppe fra Lano. Hege valgte en sølvgrå farge Satine 850 til soverommene, og til stuen valgte hun en mørkere gråbrun nyanse Satine 200. Hovedsoverommet har et nydelig fibertapet fra Catwalk-kolleksjonen til Borge. Sengegavlen har hun laget selv og trukket i tekstilet Mørkebrann fra Moflin, og liftgardinen er laget av samme tekstil. En frisk grønnfarge har sneket seg inn med sengetøyet, og den fine Møllputen fra Trend! By Fargerike er en av Heges favoritter.

Sengegavlen har hun laget selv og trukket i tekstilet Mørkebrann fra Moflin

Møllputen finner vi også på soverommet til Yngve, som går i blå og grå toner. Tapetet er fra Elements fra Borge. Sengegavlen har Hege trukket om med sine gamle jeans. – Min mor har drevet systue i mange år, og har sydd alle gardinene i hytta. Putene i stuen har jeg sydd selv av noen gamle stoffer jeg fant på mine foreldres loft, forteller Hege.

Sengegavlen har Hege trukket om med sine gamle jeans

Lenestolene i stuen er også et funn fra barndomshjemmet. Rune har slipt ned treverket og oljet med Finishing Oil fra Liberon, og Heges onkel, som er møbeltapetserer, har trukket om stolene med kuskinn fra Gulvex. I stuen har Hege valgt tapet fra Omexcos Micakolleksjon, farge MCA 8105. – Det var annerledesheten min som gjorde at jeg valgte denne, jeg liker overraskelsesmomentet. Selv om dette er en hytte i skogen, kan det godt være litt glamorøst, sier Hege. Gardinene er sydd av tekstilet Linn fra Moflin, og de minimalistiske gardinstengene er fra Kirsch. Panelveggen er malt med fargen Hensgård, som Hege har spesialblandet selv. Taket er malt i fargen Bomull FR2065. – Lampen har jeg spraymalt med Quick-lakk. Alt kan sprayes, sier Hege. – Det går fort, dette tok bare noen få minutter.

Lenestolene i stuen er et funn fra barndomshjemmet

– Min mann er nok litt over middels interessert i interiør. Det var han som karet til seg tekstilene fra barndomshjemmet mitt og lanserte oransjefargen som knekkfarge i stuen. Tenk det, ler Hege. Både Rune og Hege har en hektisk hverdag og finner roen i den svenske skogen.