Dekorative lamellkjeks - Pikekyss FR1153

.

Lag dine egne dekorative fargelameller som du kan spise. Et syn for øyet, og kjempegodt!

Dette trenger du:

Kjeks:
175 g romtemperert smør
200 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
400 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
1 ts bakepulver
1 klype salt


Pynt:
500-700 g melis
Pastafarger
Kakestrø, bær, frukt eller godteri til pynt

Lag dine egne dekorative lameller som kan spises

Visp smør og sukker hvitt. Visp inn ett egg av gangen. Rør sammen det tørre i en egen bolle og rør det inn i røren. Del deigen i to, rull til kuler og klapp dem litt flate. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time.

Forvarm ovnen til 180 grader. Begynn å kjevle den ene pakken med deig direkte på bakepapir med litt mel på kjevlen. La den andre ligge i kjøleskapet så lenge. Kjevle til ½ cm tykkelse. Klipp til en papirbit på størrelse med en lamell. Skjær rundt papirbiten med en liten, skarp kniv. Ha litt avstand mellom kjeksene, og fjern deigen rundt de utskårede kjeksene. På denne måten slipper man å løfte kjeksene fra benkeflaten til bakepapiret.

Stek midt i ovnen i 8-12 minutter til kjeksene er gylne i kantene. La avkjøle et par minutter på stekeplaten og deretter på rist.

Lag tykke fargede glasurer av melis, fargepasta og et par teskjeer vann eller appelsinjuice. Ha glasurene i små kremmerhus og klipp et lite hull i spissen. Tegn opp en ramme av glasur rundt kanten på kjeksen. La stivne. Tynn resten av glasurene med litt vann så den blir en anelse mer flytende. Dekk feltet innenfor rammen med glasuren. La stivne litt, og pynt av hjertens lyst.

Lag dine egne dekorative fargelameller som du kan spise