Lag din egen sengegavl

.

Sengegavlen er den perfekte detaljen som gjør soverommet personlig og skaper den rette stemningen. Vi viser deg noen eksempler på hvordan du kan lage den selv.

Skap din egen stil på soverommet med en sengegavl du enkelt og raskt lager selv. Det behøver ikke koste all verden, du kommer langt med litt maling, noen tekstiler, eller rett og slett bruke noen gamle planker eller en enkel eikeplate.

Seng med katt

Male eller beise

Med en skvett interiørmaling eller beis, kan du raskt gjøre om en gammel dør til den flotteste sengegavlen. Ønsker du å male, bør den først pusses, skrapes og deretter vaskes godt. Påfør Baronesse Heftgrunn før du maler døren med to strøk Baronesse Flyt. Har du pusset helt ned til treverket må du bruke Baronesse Sperregrunn før du maler toppstrøket, slik at du ikke får kvistgjennomslag. Ønsker du et beiset utseende, må all gammel maling først pusses bort før du kan beise. Døren festes på veggen med egnet oppheng, den kan da enkelt hektes av om du senere ønsker å male den i en annen farge. Husk at du må ikke ha en dør, du kan også male en sengegavl i den formen du ønsker - rett på veggen. Utrolig fort gjort, og veldig enkelt!

Blå seng

Tryll med tekstil

En enkel måte å lage sengegavl på, er å kle en plate med tekstil. En mdf-plate eller sponplate er godt egnet til dette. Legger du skumgummi under tekstilet, får du en myk polstret utgave av sengegavlen – som også gjør det mer behagelig å sitte i sengen. Bruk en stiftemaskin og fest tekstilet rundt platen. Har du noen gamle tekstiler liggende er det bare å hente de frem og gi det nytt liv.

Et nydelig soverom i Årets Farge 2018 - Blått, har fått sin sengegavl trukket med Velur, 7150 Heather 153 fra Prestigious Textile:

Tekstilgavl

Gamle jeans kan brukes til så mangt, også som trekk på sengegavlen:

Sengegavl trukket med jeans

Skap din egen form

Rette linjer, buede former? Lag den formen du selv ønsker, her er det kun fantasien som stopper deg. Denne gavlen er trukket med vakker blå velur i blått og pyntet med nagler. Sluttresultatet er fantastisk.

Sengegavl i blå velur

Hent gjerne opp en form du allerede har i interiøret fra før, for eksempel tapetet:

Sengegavl i samme form som tapetmønster

En planke her, og en planke der

Ta en titt i boden, kjelleren eller garasjen. Nå kan du få bruk for de plankene som ble til overs etter siste snekringsprosjekt. Her kan du fint blande både brede, smale, korte og lange bord - det vil bare gi sengegavlen et personlig og spennende uttrykk. Snekre de sammen, og du får en meget personlig soverom som ingen har maken til. Har du ingen planker liggende? Hva med å ta en tur i fjæra og samle drivved? Mulighetene er mange!

Blå sengegavl laget av planker

Dekorer hele veggen

Det må ikke nødvendigvis være en fysisk sengegavl bak sengen. Det kan være vel så tøft for eksempel å kle hele veggen med en stilig fototapet som skiller seg ut. I tapetverdene er det et hav av muligheter, og du vil garantert finne motivet som passer din stil og dine farger. Våre butikker har et stort utvalg av tapeter, ta turen innom din Fargerike-butikk - og du vil få hjelp til å finne akkurat det tapetet du ønsker.

Fototapet bak seng