Kontraster og enhet

.

En stol og en vegg males etter eksakt samme mål. Vintagemøbler får ny farge, omsorg og helt nytt liv. Julias innredningsprosjekt ble et effektfullt løft i flere nivåer.

Slik gjør du det

Veggen
Stolen og den gamle kommoden hadde sett sine bedre dager og veggen trengte ny maling. Da oppstod en tanke om å la de ulike elementene samspille med hverandre. Arbeidet med veggen fikk starte prosjektet. Linjene måles opp og markeres med maskeringstape. Til selve malingen brukes både rull og pensel, avhengig av respektive linjers bredde.

Kommoden
Neste steg er å gjenopplive kommoden. For å få en ordentlig bra effekt begynner Julia med nøye rengjøring og sliping av samtlige overflater. Fargeskalaen er den samme som veggens, men samtidig oppstår en effektfull kontrast ettersom linjene på kommoden får en annen retning.

Stolen
Med stolen var tanken motsatt, den blir i stedet malt nøyaktig etter samme mål som veggen. Selv her vies en stund til nøye forarbeid før det er på tide å ta frem penselen. Sluttresultatet – kontraster, enhet og livlige farger som gir hele rommet en helt annen framtoning. Alt som krevdes var litt tid med godt verktøy og en god idé.

                        

TIPS

Skarpe kanter
På synlige kanter bør du bruke Tesa Precision gul tape for å få skarpe kanter. Tapen er rask å feste og lett å ta bort. Ta bort tapen før malingen har tørket. Om malingen har tørket, skjærer du langskanten på tapen for å løsne den.

Dekke over 
Tesa Easy Cover er en maskeringstape og plastfolie i ett. Vi anbefaler å bruke den for å dekke over kjøkkeninnredning, møbler, vinduer og døråpninger. Plasten er statisk og fester seg mot underlaget.

Male med rull
Når du maler en vegg lønner det seg å fylle rullen med maling, sette den midt i mellom tak og gulv og male en W. Begynn så å male veggen ved enden av W’en og mal bortover. Da henter rullen maling hver gang du passerer W’en.

Maling av profilerte lister
På profilerte lister fungerer en oval pensel best ettersom den dekker bedre på kanter og profiler. Skråstilte presisjonspensler gjør det enkelt å male inn mot hjørner og kanter.

VELG RIKTIG VERKTØY

Malerull Perfect 18 cm jevne underlag
Ruller for jevne underlag etterlater en jevn og pen overflate og er spesielt egnet til tak, gulv, slett vegg og vegg med strie eller tapet. Passer til alle typer maling og interiørbeis. Rullen fordeler malingen raskt og effektivt, legger på fyldig og jevnt og spruter minimalt. Egnet til gulvolje og vanntynnet gulvlakk.

Malerull Ultimate 18 cm jevne underlag
Jordans beste rull til alle typer maling og interiørbeis. Rullen har høyt malingsopptak for færre dypp og raskere jobb, meget god dekkevne og spruter minimalt. Etterlater en jevn og pen overflate og er spesielt egnet til tak, gulv, slett vegg og vegg med strie eller tapet. Passer til alle typer maling og interiørbeis. Det beste valget til terrasse-behandling. Passer til Jordans terrassesett.

Malerull Basic 18 cm grove underlag
Ruller for grove underlag har god dekkevne med fin finish på ujevnt underlag og er spesielt egnet til murstruktur og ru underlag. Kan også gi struktureffekt på slette vegger. Passer til alle typer maling. Tar opp og legger fra seg mye maling/sparkel/lim.

Pensel Oval Skrå Ultimate Inne
Oval pensel med skrå bust til alle typer maling, lakk og lut som etterlater en særdeles glatt og fin overflate. Det beste valget til vanntynnede malinger som er enkel å rengjøre. Penselen har ergonomisk skaft med flere gode grepsalternativer og patentert bordstøtte og spannholder på siden. Gir den aller beste presisjonen ved maling av lister og detaljer.

Pensel Flat Skrå Ultimate Inne
Flat pensel med skrå bust til alle typer maling, lakk og lut som etterlater en særdeles glatt og fin overflate. Det beste valget til vanntynnede malinger som er enkel å rengjøre. Penselen har ergonomisk skaft med flere gode grepsalternativer og patentert bordstøtte og spannholder på siden. Gir den aller beste presisjonen ved maling av lister og detaljer.

Tesa Precision Indoor
Gir ekstra skarpe malingskanter. Utviklet spesielt til innendørs malejobber. Tynt, men sterkt spesialpapir. Kan sitte opp til 5 mnd uten å etterlate limrester. Egnet til de fleste malingskvaliteter, men spesielt bra til vannbaserte kvaliteter. Fester sikkert på glatte underlag.