Klassisk eleganse

.

I denne boligen vinner egenart over trender, gammelt over nytt. Resultatet er et smakfullt og høyst personlig hjem.

Den 80 kvadratmeter store hjørneleiligheten ligger i fjerde etasje i en gammel bygård på Adamstuen i Oslo. Fra de store og mange vinduene slippes dagslyset inn fra flere kanter. Interiøret tar utgangspunkt i estetisk tilnærming. Det praktiske viser en sans for ekte håndverk og kvalitet. Beboerne her vet hva de vil ha.

I denne boligen har hver ting sin historie

- Vi liker det klassisk, rolig og personlig. Stilen vår har utviklet seg som et resultat av ulike ting vi liker og har satt sammen. Vi har ikke vært opptatt av å følge en spesiell tids- eller stilperiode, forteller samboerparet. En flott reol er blikkfang og beboernes store stolthet.

Bokhyllen, bebornes store stolthet

De henter mye inspirasjon fra de veletablerte auksjonshusene Bruun Rasmussen og Blomqvist. - Vi ser også på barer, hoteller og restauranter. I tillegg er vi så heldige å ha venner som er interiørarkitekter, eller som jobber med interiør. De har inspirert oss underveis i innredningsprosessen. Stueveggene er malt i fargen S1005-G80Y. Liftgardinene er sydd av Casamance fra Green Apple, og teppet er fra Gulvex.

Stueveggene har fått fargen S1005-G80Y

Et stilleben med karafler og en vakker vase, noen få utvalgte bøker på stuebordet. Samboerparet er ikke spesielt opptatt av å omgi seg med mange ting. Det er tingenes opphav og historie som betyr noe. Å skape en avdempet innredning uten for mange forstyrrelser, har vært viktig for dem begge.

En avdempet innredning uten for mange forstyrrelser

- Egentlig ville vi bo enda mer minimalistisk, men til det er vi altfor glad i ting med god design og fine farger. Vi liker at tingene vi omgir oss med har en egen kvalitet i håndverk, design eller historie. De behøver ikke være kostbare eller "one-of-a-kind", men vi prøver å unngå ting som egentlig bare er en kopi av noe annet, sier de. - Vi har flere møbler enn det vi trenger og har plass til. Heldigvis har vi en god kjeller, så når noe kommer inn, må noe annet ut. Det er viktig at leiligheten ikke blir overfylt.

Arvede møbler setter sitt preg på leiligheten

Beboerne verdsetter gjenbruk, og arvede møbler er i høy grad med på å sette sitt preg på leiligheten. Møbler fra 50- og 60-tallet har fått plass ved siden av nyere design, men å få gammelt og nytt til å fungere godt sammen kan være en utfordring, innrømmer de. På kjøkkenet har de designmøbler og engelsk porselen i skjønn forening. Interessen for å sette sammen og få harmoni kommer spesielt godt til uttrykk på kjøkkenet. Liftgardinen er sydd av tekstilet 683206 Lokeren, Paguentte.

Designmøbler og engelsk porselen i skjønn forening

- Det er mange møbler eller ting som i seg selv er utrolig fine, men som kanskje ikke alltid passer inn i totaliteten eller bidrar til å skape sammenheng og ro. Når tingene ikke passer sammen, har vi blitt flinkere til å fjerne noe. Et stort fokus for oss har vært å sette tingene våre sammen og få dem i harmoni. Samtidig er de begge bevisste på at hjemmet ikke skal bli som et museum hvor tiden står stille.

Spisestue i klassisk eleganse

To lag med gardiner, grønne stueplanter, et vakkert stilleben. Få, men viktige elementer som er med på å sette sitt preg på boligen. Gardiner Diva Home 17, Pagunette og Casamance Silence 3645 03 60, Green Apple.

Gardiner fra Green Apple

- Selv om vi begge er veldig opptatt av å ta vare på alt som har en historie, er det like viktig å innrede med møbler og ting som stammer fra den tiden vi faktisk lever i, synes de. Headboard og sengeteppe på soverommet, er sydd av tekstilet Sheila Coombes Virgil Sc046-03, fra Green Apple. Mørkegrønt tekstil putetrekk; 8469, Pagunette. Hvite putetrekk; Tara Anthun. Lysebrunt tekstil putetrekk; Murano 22 Lizzo, fra Green Apple.

Harmonisk fargepalett

Veggene i boligen er i ulike nyanser av lysegrønt. I kombinasjon med innredning av mørkt treverk er det nærmest noe royalt over det hele. Den delikate fargepaletten har paret valgt bevisst.

- Grønn er en rolig farge som skaper balanse. Den er verken feminin eller maskulin. Grønn er også en klassisk farge som har vært populær i mange tidsperioder, blant annet på begynnelsen av 1900-tallet da denne bygården ble bygd. Fargene i leiligheten er imidlertid ikke bundet opp til en spesifikk epoke, de kunne like gjerne vært brukt i en kirke på 1700-tallet som i en butikk på 1900-tallet.