Jordbærsted med franske vibrasjoner

.

Sommerdrømmen er å liste seg stille på sokker i en gryende morgentime. Sitte på trappa med kaffekoppen og byavisen som du ikke har tenkt til å lese. Kjenne sola varme og verden våkne. Tenke at man er heldig som har tilgang på hytte.

Før var hytta til jakt eller en seter til å overnatte. Ingen hadde tid til forlystelser av det late slaget, men etter krigen skjedde det noe. Da dukket det opp små feriesteder i hele landet, på fjellet, ved sjøen og i skogen.

Trapp på gul hytte

Denne nydelige hytta er lik mange i sitt slag, og representerer et vakkert smutthull fra byens strev og mas. Det som likevel gjør den unik, er eiernes gode formsans og utallige tekstilmeter fra Frankrike. Bienvenue!

Norsk middelhavsfølelse

Det beste fra to verdener; kjølige hvite og blå nyanser sammen med natur og beige. Som om norsk midtsommer møter en fyrrig spanjol. Sofa og stoler er innkjøpt på reiser i utlandet og teppet er kjøpt i Marokko.

Stue i sommerhytte

Et moderne kjøkken med shakerdører, kan tøffes opp med hvite subway-fliser og brune detaljer. Integrert ventilator gjør arbeidssonen mer behagelig og de visuelle linjene renere.

Hvit kjøkkeninnredning

Hytta, som soler seg i junidagen, ser kjent og norsk ut, og fargene er hentet fra den skandinaviske paletten. 

Kjøkken med brune skinnstoler

De brune stolene skaper et lekkert uttrykk sammen med de lyse fargene. Resultatet er luftig og lekkert.

Åpen løsning stue og kjøkken

Kledd for anledningen

Vi kler oss forskjellig til et møte på jobben og et kaffebesøk på terrassen. Vi speiler den vi sitter overfor og det er i menneskets natur å tilpasse seg flokken. På samme måte kan man kle et soverom om man ønsker å gjøre ekstra stas på overnattingsgjesten.

Soverom i kjølige farger

Tips! Kjølige farger i sengetøy og gulv gir en behagelig svalhet og er lekkert mot den lune, beige tekstiler, som i dette rommet er gardinen.

Når tante Viviann kommer, som syr bunader og forstår seg på jobben bak et skikkelig håndarbeide – da får det heklede teppet fra Marokko sin naturlige plass. Utsøkte små masker i et intrikat mønster som vitner om timevis med innsats. Du vet at gjesten din vil stryke hånden over og vite eksakt hvilket smykke teppet er.

Soverom

Mens vennene fra byen vil strekke seg fornøyd ut på den nyredde sengen der hotellputene ligger i duvende lag med nyanser av sjø og sommer. Det er gøy å ta utfordringen: Hvem kommer på besøk? Stram eleganse mot det yndige feminine, eller maskulint og mørkt?

Soverom

Det skal ikke mye til. Kanskje bare et putetrekk eller et magasin du vet gjesten vil like. En bukett nyperoser og et ekstra pledd til frysepinnen? 

Som gjest ville jeg følt meg sett og verdsatt. Og som vert er halve jobben gjort. Her føler folk seg velkommen.

Vakker terrasse for hyggelig uteliv

Ønsker du den fine, grå patinaen på terrassen, kan du bruke Sioo:X. Behandlingen beskytter treverket fra innsiden, og bremser ulemper som fliser, svertesopp og algevekst. Veggene på hytta er malt i Smørblomst FR1226. Karmer, skodder og rekkverk i Snøfnugg FR5009.

Gul sommerhytte

  • Vegger, tak, lister, dører og vinduer Ren Hvit FR1050
  • Gulv Musling FR1124
  • Kjøkkenstoler Camelia (Sol & Luna)
  • Taklampe Light & Living
  • Trefjøl på vegg Light & Living
  • Sofabord, paller, lampebord, lampe og lysestaker Light & Living
  • Vegglamper, taklampe, vase, lykt og bord Light & Living
  • De fleste tekstiler Fargerike

 

Fotograf: Per Erik Jæger
Stylist: Siv Brenne