Inspirert av storbyen

Da paret endelig fant drømmeleiligheten i Oslo, var de klare for å prøve noe nytt. De fikk Fargerike til å sette sammen en fargepalett som fikk pulsen til å slå litt ekstra.

Rosa vegger i stue

Å beholde storbyfølelsen fra London var et av kriteriene da familien flyttet tilbake til Norge. Med et ønske om å bo i et gammelt bygg med fine gamle detaljer, fant Charlotte Wiig og ektemannen Mårten Tegling den perfekte leiligheten på Fagerborg. Der var det høyt under taket, stukkaturer, gamle peiser og store rom som ga en herlig romfølelse, noe som gjorde at de falt pladask for akkurat denne leiligheten. Veggene i spisestuen er malt i fargen Marikåpe FR1321. Lampen er arvet fra Charlottes foreldre, som kjøpte den i en brukthandel i Edinburgh på 70-tallet. Stolene er også arvet, og bordet er fra IKEA og stod her da de overtok leiligheten.

Spisestue med grønne vegger
Bilde av dronning Elisabeth på grønn vegg
Stue med grå vegger, hvit sofa og grønn sofa
Stue med rosa vegger og blå sofa

Da paret overtok leiligheten, var den som et blankt lerret med mye potensial. Fargerike fikk frie tøyler og foreslo en frisk fargepalett fra fargekartet Norsk Flora. – Tanken var at det kunne være gøy å prøve noe nytt, og da vi likevel måtte male og sparkle hele leiligheten, var vi mer åpne for å eksperimentere enn vi kanskje ellers ville vært. Noen av fargene ble mye mer intense enn vi trodde de skulle bli, så jeg ville nok anbefale å teste ut på et område først, i stedet for å kjøre på i hele leiligheten, slik vi gjorde, ler Charlotte. Bildet av dronningen er av Chris Levine og kjøpt på galleri i London.

– Jeg trives godt med farger rundt meg, selv om noen er litt vanskeligere å finne ting som matcher til enn andre. Jeg synes det grå rommet er en drøm og lett å style. Det har en avslappet stemning og er nok det rommet vi bruker mest, i tillegg til kjøkkenet.

Det store kjøkkenet er leilighetens samlingspunkt og er malt i den delikate fargen Marikåpe FR1321. Trepanelet i taket er sannsynligvis fra 40-tallet, og var sammen med de vakre tregulvene det som fikk Charlotte til å forelske seg i leiligheten. Det runde korallfargede rommet brukes som gjesterom og fotostudio for Charlotte, som jobber som fotograf. – Selv om fargen er såpass ekstrem, synes jeg det er et veldig fotogent rom der det er gøy å ta bilder. Vi bruker det som gjesterom, og som fotostudio for meg. Det er mulig fargen vil forandre seg etter behov i fremtiden. Akkurat nå er det gøy med en så knall farge, og den funker godt som fotobakgrunn. Kanskje det blir favorittrommet etter hvert som vi får bestemt oss for hva vi skal bruke det til. Mårten har veldig lyst til at dette skal bli musikkrommet.

Gang i fargen Valmuesøster FR1101
Skap og bokhylle foran vegg i i fargen Valmuesøster FR1101
Rom med gul tapet
Stue med grå vegger, tre stoler og ett bord

– Tapetet i gangen var det Fargerike som anbefalte. Vi hadde sett på et annet blått tapet lenge, men det viste seg at det var umulig å få tak i. Panelet er malt med fargen Valmuesøster FR1101.

Vi har blitt glad i det som ble foreslått, og liker godt at det er fra samme epoke som bygget. Gangen vekker oppsikt blant gjestene våre – som oftest begeistring, men også en del halvsjokkerte blikk fra minimalistene.

Det gule tapetet på kontoret mitt har jeg funnet selv og fått sendt fra Australia. Gøy med farge på et så lite rom – det gir mye personlighet!

Kobberspeilet er designet av parets gode venner fra London, designerduoen Hunting og Narud. – Jeg synes det er fint å ha ting som er designet av folk vi kjenner, og det speilet synes jeg passer veldig godt inn i leiligheten. Jeg er interessert i design generelt, og det trenger ikke å være norsk design. Jeg liker den skandinaviske estetikken, men jeg er også veldig glad i den britiske. Det er mange flinke norske designere nå, og Hunting & Narud er et godt eksempel på det.

Soverom i ren hvit, FR1050
Barnerom i lys lilla, Fiol FR1322

– Når det kommer til fargebruk, er jeg ganske schizofren. Noen dager liker jeg sterke farger, andre dager sort og grått. Dette er lett å se i garderoben min. Og kanskje bærer leiligheten preg av det, også? smiler Charlotte, som kun har ett rom i hvitt. – Vi ville ha et stille rom, og det var naturlig at det ble soverommet. Vi ville ikke at sengen, som vi har arvet, og som er en antikvitet fra Skottland, skulle konkurrere med veggfargen. Derfor valgte vi Ren Hvit FR1050 her.

Rommet til Maja er malt i en lys lilla farge, Fiol FR1322, som hun liker godt. – Personlig er jeg ikke så veldig glad i lilla, men siden den nesten er lyseblå, går det bra, sier Charlotte. Jeg har bestilt prikkene på veggen fra Allkopi og valgte selv størrelse og farger. Jeg ville ikke at rommet skulle være for jentete – dét kommer sikkert senere uansett!

– Jeg håper vi har klart å bevare sjelen og identiteten til leiligheten, selv om den fremstår i nye farger!