Happy go lucky

.

Kari Torgersen, Andreas Paulsen og tvillingene Haakon og Henrik, renoverte hele huset i klassisk hvitt og grått. Men etter ett år slo Kari i bordet – nå måtte det farger inn!

Med nyfødte tvillinger og nyoppstartet firma gikk startskuddet for Kari og Andreas' boligprosjekt. – Vi skulle i utgangspunktet bare pusse opp noen rom da vi flyttet inn. Haakon og Henrik var nylig født, og Andreas hadde nettopp startet sitt eget firma. Derfor var tanken at vi heller skulle pusse opp litt etter hvert, humrer Kari Torgersen og minnes hvordan hele huset fra 1949 ble totalrenovert likevel.

 

Alt ble revet ut

Gulv, tak, vegger, kjøkken, og til og med badet, som vi i hvert fall ikke skulle ta i denne omgangen. Men det skal sies at Andreas er en dyktig håndverker som kan gjøre det meste. I den mest hektiske perioden da huset var ubeboelig, flyttet Kari og tvillingene inn hos foreldrene hennes og fortsatte samarbeidet med mannen gjennom Facetime. – Jeg gikk i butikker og samlet prøver på alt fra gulvfliser til kjøkkeninnredning. Så kunne jeg vise Andreas hva jeg så for meg, samtidig som jeg også kunne følge med på utviklingen i huset.

Veggene i stuen er malt i Vinterrose FR1325 fra Ny Norsk Flora. Gardiner i tekstilet Hisar fra Manuel Canovas/Fargerike. Legg merke til det lekne samspillet av farger og ulike møbler. Den blomstrete puten o sofaen er trukket i tekstil fra Sanderson/Fargerike. Bord fra Balzac, puff, teppe, pledd, vase og stripete pute er fra Inside too. Og lykten er fra Åhlèns.

Legg merke til det lekne samspillet av farger og ulike møbler

 

Ett år med grått

– Vi flyttet fra et moderne nybygg med hvite vegger og en fondvegg i grått, og tenkte at det var slik vi skulle ha det nå også. Hvitt er en nøytral farge som alt passer til. Det varte nøyaktig et år, sier Kari lurt og kikker rundt seg der vi sitter på kjøkkenet. Kjøkkenvegger i mild blågrønn nyanse Valmuesøster FR1101, taket fikk den samme fargen, men i høyglanset versjon. Tapetet er spesialimportert fra Australia, men Norsk Trellis fra Storeys/Fargerike gir et lignende uttrykk. Puten i stolen er et tekstil fra Manuel Canovas/Fargerike.

Slo seg løs med farger på kjøkkenet

Interiøret omfatter hele fargeskalaen: fra tapet i freidig rosa, blågrønt, hall i lykkelig gult, - til allrommet i andre etasje i en sprudlende glad, varm korallfarge, Potentilla FR1319. – Det tok tid å overtale mannen. Jeg måtte love å male om alt selv, hvis ikke resultatet ble bra, mimrer Kari om korallfargen. I dette tilfellet hadde hun rett, Både mannen, venner og familiene smiler bredt når de står i rommet. Gardinene er sydd i tekstil fra Sanderson/Fargerike i en frisk og energigivende fargekombinasjon.

Friske og energigivende fargekombinasjoner

– Jeg satt i mitt første egne hus med grå vegger overalt, bortsett fra soverommet hvor det var hvitt. Og innså at dette ikke var meg. Så da vi bestemte oss for å bygge på, tenkte jeg at nå slår jeg meg løs, og kjører på med farger! Grønt har lenge vært favorittfargen min. Derfor går den også igjen i mange av tekstilene, og jeg har mange store grønne planter.

Inngangspartiet er en stor hall, hvor den fargeglade har valgt gult på veggene, fargen heter Løvemunn FR1320. – Det er det første rommet man møter, og det siste rommet man forlater, så her ville jeg ha en glad og varm farge. Vinteren her til lands er lang og brutal, men nå har vi en opplevelse av sommer hele året.

Inngangspartiet er en stor hall, hvor den fargeglade har valgt gult på veggene

Den fargebevisste viser fram garderoberommet, som er tapetsert i en elegant Chinoi-serie-tapet fra Sanderson/Fargerike. Garderobeskapene er malt i Plomme FR1305, som gir et moderne preg. – Noen strøk maling, og resultatet ble uslåelig, forteller Kari fornøyd. Gulvteppet Fjell er Fargerikes eget, mens liftgardinet er sydd i tekstilet Cheslyn fra Sanderson /Fargerike.

Garderobeskapene er malt i Plomme FR1305, som gir et moderne preg

Jonathan Adler-stol med pute trukket i tekstil fra Thibaut/Fargerike.

Pute i tekstil fra Thibaut/Fargerike

Lek med farger. Store, faste interiører som for eksempel kjøkken og bad bytter man ikke ut mange ganger. Men når det gjelder farger, er det ganske må prosjekter. Male en vegg, et bord, noen skapdører, eller tapetsere en vegg – det gir raske resultater.