Inviter til en fargeglad hagefest

.

Det er sommer, det er sol, og det er hagefest! Samle venner og familie, og by på sommerens farger!

Nå er det herlig sommervær, ferietid, og mange er samlet for festlige aktiviteter og late dager. Mat, drikke, sommerblomster og festbordet i uterommet. Tiden er inne for det årlige hageselskapet, og vi gir deg noen fargerike tips til festen. 

Sommerlig dekket festbord med blomster og kaker

La festmaten pynte bordet

Selv om bordet er dekket med fargerike duker, glass, servietter og blomster, er det ingen grunn til å spare på fargene. Det du serverer av både mat og drikke kan også være fargerikt! Vi spiser jo litt med øynene også. Det finnes mange enkle og raske oppskrifter som pynter opp på festbordet.

Roastbeeftoast servert på en rosa tallerken

Kaker kan enkelt få lekre farger ved hjelp av litt konditorfarge. En lilla fryd av en kake MÅ man bare smake på, uansett hvor mett man er. Skap spennende fargekombinasjoner og slipp kreativiteten løs, og server de lekreste desserter.

Lilla bløtekake på hvit tallerken. Lilla duk på bordet

En sommerlig forfriskning i innbydende farger med fersk frukt hører med på en slik fargerik hagefest. Sammen med et fruktfat med friske frukter, har du et fargerikt innslag som gjestene kan forsyne seg av. Det er både vakkert og kan spises. 

Fargerik orange drink med en appelsinbåt på kanten

Fargerike detaljer

Er det sommerfest så er det sommerfest! La blomstene flomme både rundt bordet og på bordet. Det er så dekorativt i seg selv, at du sjeldent behøver mer pynt. Det behøver ikke koste all verden å dekke et festbord, for blomster kan du plukke ute i naturen helt gratis, og har du noen tapetrester, er det en dekorativ og billig måte å pynte bordet på. Bruk gjerne forskjellige asjetter, glass og kopper, det skaper et variert og fargerikt bord.

Dekket festbord med blomster

Overrask gjesten med hjemmelagde bordkort. Det er alltid moro å plassere venner og familie rundt festbordet, og ønsker du at gjestene skal ha faste plasser kan du lage kortene selv. Bordkort kan lages av nærmest hva som helst. Vi har laget bordkort av våre fargelameller.

Fargerike-lamell brukt som bordkort på et festbord

Hold hodet kaldt!

Forfriskningene kan serveres i en trillebår, fyller du opp med isbiter så holder det seg kaldt lenger. En artig måte å servere på, og kan lett flyttes. Våre Fargerike-butikker selger trillebårer i mange stilige farger, det er bare å velge den som passer hos deg. Kanskje en gul, eller en rosa?

Rød trillebår fylt med forfriskninger

Er du ute i god tid, rekker du å male de gamle slitte hagemøblene i nye friske farger. Vi har malt denne sittegruppen med de fire sterke fargene: Nellik FR1315, Poppy FR1148, Potentilla FR1319 og Syrin FR1326. Et sprekt og fargerikt innslag mot det brunbeisede huset.

Hagemøbler i friske farger

Fyll opp med fargerike og sommerlige puter i utemøblene. Blir man sittende lenge er det lurt å ha noen puter så man sitter godt. Enten det er en myk pute å sitte på, en som støtter opp i ryggen, eller aller helst begge deler. Da kan selskapet vare lenge.

Fargerike puter til tetrrassen

Finn frem alt som kan brukes som blomstervase! Let i skuffer og skap, kjeller og loft, kanskje du finner noe fargerikt du kan bruke. For hva med å spørre om alle gjesten kunne plukket med seg en liten bukett med markblomster hver på veien? Resultatet hadde vært fantastisk fargerikt, og noe alle gjestene hadde hatt glede av. Helt gratis! Og du kunne endelig brukt alle de vasene som sto og samlet støv.

Fargerike markblomster i en vase på bordet

La festen begynne. Blomster som dufter sommer, fargerik mat og drikke, og ikke minst gjestene dine! Det du har glemt, er det ikke så farlig med, la det være glemt og nyt heller din fargerike hagefest. God sommerfest!

Festdekket hagebord med blomster