Grått papir med fargestifter til

.

Med base av grå nyanser kommer fargene til sin rett og blir alt annet enn triste og kjedelige.

I et nyoppusset rekkehus på idylliske Ljan, fem minutters kjøring fra Oslogryta, bor Thea, som jobber som kiropraktor, og Mattis, Art Director i et reklamebyrå, sammen med sønnen Ludvik. Men der slutter også klisjeen. For dette hjemmet er alt annet enn A4. Her er det kunst på veggene og designstoler, buddhafigurer og arvegods side om side.

Tre kjente. Scandiastolen, norsk klassiker designet av Hans Brattrud i 1957, fotografiet Popcorn er tatt av Sigve Aspelund. Og du kjenner kanskje igjen maskoten Flat Eric fra Levis-reklamen på 90-tallet?

Kjenner du igjen maskoten Flat Eric fra Levis-reklamen på 90-tallet?

Paret har valgt seg en grå base som utgangspunkt i hele huset. – Vi fikk anbefalt fargen grå som en nøytral base. Vi var litt redde for at fargen i gangen var for mørk, men den er helt nydelig og binder alle rommene sammen, forteller Thea. Fargen Mørk Greige FR1133 ønsker deg varmt velkommen og denne nyansen er virkelig en perfekt løsning her. Stuen er et lyst og stort rom som har vinduer fra gulv til tak ut mot den lille hagen. Gardiner ton-i-ton med veggen gir et mykt uttrykk og skaper en lun og rolig atmosfære i rommet. Gråfargen Konkyliegrå FR1123 som er brukt på alle veggene i stuen, fremhever kunstverkene på veggene. Det store fotografi et over spisebordet er av Pål Laukli.

Konkyliegrå FR1123

På kjøkkenet har de valgt fargen Morgenstund FR1130 på alle veggene. Innredningen er designet av Balder og er spesiallaget i Latvia. Thea og Mattis har kombinert det stramme kjøkkenet med en sjarmerende spiseplass.

Morgenstund FR1130

Bordplaten er fra et gammelt rullebord som Thea fant forlatt i kjelleren på en gammel bygård i Oslo. Den har fått moderne bordbein i stål fra Hay og er et godt eksempel på de unike løsningene i huset.

Morgenstund FR1130

Sting-hyllen viser frem både gamle og nye skatter. Veggen er malt i fargen Morgenstund FR1130.

Morgenstund FR1130

– Mattis heller nok mer mot det stramme og modere, mens jeg liker gamle og litt sære ting, sier Thea, som har malt et bord hun har arvet fra en gammel tante, i fargen Kelly FR1150.

Kelly FR1150

Lenestolene fra samme tante har blitt trukket om i naturfarget lin og har fått hedersplassen foran peisen.

Konkyliegrå FR1123

Over sofaen henger et stort, fargerikt maleri signert av Mattis. Han har også snekret bokhyllen i stuen. – Dette var et nittitallshus med kirsebærfarget innredning på kjøkkenet og triste vegger da vi flyttet inn, forteller Thea. De har pusset opp hele huset, og det ikke mye som minner om 90-tallet lenger. – Vi hadde hvitt i hele den gamle leiligheten og var klare for en forandring. Grått er nøytralt, men personlig fordi den finnes i så mange forskjellige nyanser, avslutter Thea smilende.

Konkyliegrå FR1123

Konkyliegrå FR1123