Grand Hotel + Fargerike - Årets Farge 2013 møter norsk design!

.

For andre gang fornyer Fargerike og Grand Hotel, Oslo en suite i Årets Farge, som i 2013 er lilla. Denne gangen var det den populære Mikado-suiten som ble valgt til fornyelse. Suiten er innredet etter fargekartet , med temaer og fargepaletter underlagt stilretningene Norsk Elegant, Norsk Skandinavisk og Norsk Eklektisk.

Målsetningen med suiten, er å vise Årets Farge 2013 for det norske markedet på en spennende måte, i kombinasjon med aktuell norsk design og i et norsk, "Grand"-miljø. Stramme former møter myke former, lavendel møter purpur, messing møter kobber og nytt møter gammelt. Siden Mikado i utgangspunktet hadde en asiatisk profil, har det også vært viktig å ivareta dette under fornyelsen.

Dette samarbeidet er med på å forsterke Grand som inspirasjonsarena! Vi ønsker å gi våre gjester ekstraordinære sanseopplevelser og i denne suiten kan våre gjester hente gode tips til eget bruk, oppleve nye norske formgivere og kunstnere i tillegg til å få en positiv og annerledes hotellopplevelse! Spesielt gøy synes vi det er at vi også i år har hatt særlig fokus på gjenbruk! Vi har funnet flere skatter som nå har fått nytt liv med nye, lekre og fargerike tekstiler.

Suiten har tre større værelser, stue, kontor og soverom. Hver av disse har et tema, hentet fra fargekartet for Årets Farge 2013; Norsk Elegant, Norsk Skandinavisk og Norsk Eklektisk. Temaene er utarbeidet spesielt for det norske markedet, ved hjelp av Fargerikes kunnskap om lokale og nasjonale trender, og analyser av Nelly Rodis internasjonale trendmateriale.

NORSK ELEGANT
Dette er en elegant, feminin, og tilnærmet klassisk stilretning, men med en touch av 2013. Fargepaletten er svært lys, og dominert av lavendeltoner. Fargene kombineres med lette nyanser av hvitt, grått og en vakker dus pudder-tone. Det er florlette tekstiler, paljetter, gull og en glamorøs tilnærming.

 Mikado - stue sofa bredde

Denne stilretningen finner man i den store stuen. Her møtes vi av florlette lavendeltoner og en lys og behagelig fargepalett. Tekstiler i silke og fløyel, feminine former og et klassisk uttrykk som det er umulig å beskrive som annet enn vakkert.

Norsk design:
Servise: Lys fra Wik&Walsøe
Sofa: OK fra LK Hjelle, av Norway Says
Fotografier: Karusell 1a og 1b av Helene Jellestad

NORSK SKANDINAVISK
Det skandinaviske, eller danske, har hatt stor innflytelse på norske trender de siste ti årene. I 2013 vil vi sette det “norske” stempelet på det skandinaviske, og innføre mer farger og flere detaljer. Det handler om å dyrke det norske, men vi er fortsatt inspirert av danskenes enkle linjer og forsiktige fargepalett. Stilretningen vil beholde personligheten sin samtidig som den blir mer norsk. Norsk hygge og fargebruk kombineres med dansk minimalisme.

Mikado - kontor hovedmiljø


Beveger vi oss inn i kontoret, finner vi temaet Norsk Skandinavisk. Dype, støvete nyanser, møter strammere former, og godt norsk håndverk. En noe mer glamorøs tilnærming enn i fargekartet, på grunn av hotellets ærverdige arkitektur og historie.

Norsk design:
Skrivepult: Viola fra Ygg&Lyng
Skrivebordslampe: Beacon Lamp av Magnus Pettersen
Fotografi: Samuraiblomst 1D av Helene Jellestad

NORSK EKLEKTISK
Det eklektiske vil være ekstremt viktig i årene fremover, og er en livsstil og tilnærming til livet. Dette er en personlig stilretning, som handler om å gjøre ting på egne premisser. Du bruker favorittfargene dine fordi det er de du liker, blander stilretninger og skaper et personlig og unikt uttrykk, som kan være alt fra dramatisk og fargerikt til sobert og enkelt. Humor er viktig, og det samme er fargene, uansett om de er mørke eller lyse.

Mikado - soverom bredde

Norsk Eklektisk er temaet i soverommet. Modig, fargerik og utfordrende. Med brennende hete silkegardiner i korall mot dramatisk purpurfargede vegger, er soverommet fylt med spennende kontraster, både i fargebruk og møblering.

Norsk design:
Bord: New Alto i fargen Pilati FR1310 fra Fjordfiesta av Andreas Engesvik
Glasskunst på bord: Royal Family av 
Vibeke Skar
Pledd: Bunadspleddet Fosa fra Mandal Veveri av Andreas Engesvik

SPESIELL TAKK

Til norske formgivere, produsenter og kunstnere, som gjennom å bidra med sine spennende produkter, har gitt suiten et preg av Norge og norsk formgivning anno 2013.

Til Christine Hærra, som har designet Mikado-suiten i Årets Farge 2013

Til Fargerikes leverandører, som har bidratt med tekstiler, avpassede tepper, gulv og tapeter.