Gjør gulvet komplett med matchende lister

.

Lister er helt avgjørende for sluttresultatet for gode gulv, men hva skal en velge? Ofte velger vi det enkleste som er hvite lister, eller eikelister til eikeparketten. Men det er ekstremt mye mer en kan gjøre.

Gulvlistene markerer overgangen mellom gulvet og veggen, og en flott gulvlist setter prikken over i'en og gjør ditt nye gulv helt komplett. På samme måte som gulv, kommer også lister i forskjellige treslag og design. Skal en ha ferdigmalte lister, høye lister, glatte eller profilerte?

Hvilke lister skal man velge?

Det kan være lurt å tenke igjennom valgene før du bestemmer deg. Hvite lister velges ofte hvis en har lister i hvitt fra før rundt vinduer og dører - valget ender da ofte på hvite profilerte gulvlister.

Hvite profilerte lister

Til fliser eller gulvbelegg er det pent å finne en farge som matcher, enten listene matcher gulvet eller veggene. Ved å velge gulvlister som matcher gulvet, får man en illusjon om større gulvflate. Det samme gjelder når du matcher listene med veggen, du vil da oppleve veggen som større/høyere.

Velg selv, om du vil matche gulvet eller veggen

En kan skape dramatiske effekter ved å male listene i en annen farge! Det gir rommet en spennende effekt og vil bli lagt merke til.

Oppnå spennende effekt ved å velge en farge på listene

Ønsker du et mer moderne preg, velger du lister i samme utførelse som parketten. rent og pent, uten store kontraster. Mange gulv kan leveres med egne matchende lister, enten i samme farge som gulvet, eller en fargenyanse opp eller ned.

Umalte gulvlister gir et moderne preg

Husk at en må ikke ha alt det andre har. En kan godt lage noe selv; høye, lave, profilerte, og ikke minst; male i akkurat den fargen DU liker best! Mal gjerne med høyere glansgrad på listene, blanke lister gir en tøff effekt mot matte vegger, samtidig som blanke lister er lettere å vaske over.

Design dine egne gulvlister