Fra lysegrått, til et hjem i farger

.

På Bremnes i Bømlo kommune, én times kjøretur fra Haugesund, ligger et hus utenom det vanlige. Her er djerve nyanser, friske fototapeter og mønstrede tekstiler i en herlig blanding.

– Endelig en som vil ha noe annet enn hvit stue, tenkte farge- og interiørekspert Cathrine Storesund da Hildegunn Gåsland kom til Fargerike Raglamyr for å få hjelp til fargevalget til familiens nye hus. Cathrine begynte med kjøkkenet, som er moderne med stramme linjer og dermed ga fritt spillerom for valg av farger og tapeter. Ganske raskt fant de to et spennende tapet fra Mr. Perswall. Tapetet har fargerike kvadrater av gatekart fra de store verdensmetropolene og andre drømmedestinasjoner. Det grafiske trykket inneholder et bredt spekter av farger uten å bli for voldsomt. Ut fra denne fargepaletten jobbet de seg gjennom rom etter rom.

Fargerik tapet fra Mr. Perswall

– Stua skulle opprinnelig være lys grå, men da jeg fikk se plantegningene og størrelsen på stua, foreslo jeg i stedet mørkegrå. Huset ligger på en høyde, og med vinduer både mot øst, vest og sør er det nok av naturlig lys i rommene, forteller Cathrine, og fortsetter: – Gulvene er matte i overflaten og litt rustikke i planken. Dermed ble det bestemt at vi trengte et matt tapet med en sterk og god overflate, da alle rommene skulle tapetseres. Moment-tapetene ble valgt ut fra dette kriteriet. De er moderne, og har en fin, melert overflate. De er også trykket på en ekstra sterk, formstabil non woven-kvalitet, forklarer Cathrine.

Moment, 9005 fra Borge

Lillafargen til gangen er også valgt ut fra en av fargene i Mr. Perswall-tapetet på kjøkkenet. – Jeg elsker lilla, og er veldig fornøyd med denne fargen, sier Hildegunn. Den romslige hallen har store doble dører inn mot spisestuen og stuen.

Lillafargen er valgt ut fra tapetet på kjøkkenet

Grått i forskjellige nyanser er brukt i resten av huset, spesielt med tanke på at det skal kunne fargesettes etter årstid, humør og behov. – Jeg er ingen blomsterdame, ler hun. Men redd for farger er hun ikke. Hildegunn så med én gang hva hun likte da Cathrine kom med forslag til tapeter. Sammen jobbet de seg gjennom mange bøker, og endte opp med to fototapeter fra samme bok. – Soverommene til barna har også fått fototapeter fra Mr. Perswall. De har valgt tapetene selv; med litt hjelp selvfølgelig, ler Hildegunn.

Fototapet fra Mr. Perswall

Tiden flyr. Tapetet er fra Mr. Perswall, de øvrige veggene er tapetsert med Moment fra Borge. Teppet Twilight i fargen 1210 er fra Fargerike Raglamyr.

Fototapet fra Mr. Perswall

Hildegunn og mannen Kjetil har også overlatt store deler av jobben til malermester Harald Sødenå, som har jobbet med de fleste flater i huset. – Jeg er mektig imponert over den jobben han har gjort, og skjønner godt at han har over ett års ventetid, sier Kjetil, som også er veldig fornøyd med resultatet av samarbeidet mellom kona og farge og interiørekspert Cathrine. Med en grå base er det rom for farger, og i hjørnesofaen ligger det flere blikkfang – puter sydd av tekstil fra Hanna Werning. I motsatt side av stuen er det silkeputer fra Sacho, designet av Ulf Moritz, som får oppmerksomheten. Også hovedsoverommet er lekkert innredet med store, mønstrede puter og limegrønt sengteppe, alt sydd i systuen hos Fargerike Raglamyr.

Puter og sengeteppe er sydd hos Fargerike Raglamyr

Cathrine syntes det var spennende å samarbeide med Hildegunn om fargevalgene. Hun er utdannet interiørkonsulent, og har ansvaret for tapet- og tekstilavdelingen hos Fargerike Raglamyr. Butikken har en egen systue og en stor avdeling med tapeter og tekstiler. I det 1350 kvm store lokalet finner vi fem meter lange fag med lekre tekstiler fra gulv til tak, inspirerende miljøer og kanskje Norges største tapetutstilling. Hildegunn kjente godt til Fargerike Raglamyr etter å ha bodd på Karmøy i mange år, og butikken var derfor et naturlig valg for henne da hun skulle fargesette familiens nye hjem.