Fra gammelt og grått - til friske farger

.

Familien Karlsson famlet seg gjennom nyanser av grått før de fikk øynene opp for lyse og friske farger.

Hagen er frodig, og huset fra 1920 troner i all sin prakt på toppen av bakken. Her bor Martine og Peter med barna Molly og Bella. – Da vi kjøpte huset for to år siden, var det helt annerledes her. Det var mørk og trist med gulnet trepanel i alle rom, forteller Martine.

Farger å bli glad av

– Først malte jeg stuen i grått, men ingenting stemte, jeg ble nesten litt nedstemt av den fargen. Tidligere var jeg litt feig når det gjaldt farger, og jeg kledde meg for det meste i svart også. Men de siste årene har jeg blitt mye modigere, og det trives jeg godt med. Derfor tok vi kontakt med Fargerike Asker da vi endelig bestemte oss for å ta i bruk flere farger i interiøret.

Det gamle spisebordet er arvegods fra Peters familie

I første etasje er det en åpen løsning mellom stue og kjøkken. Stuen er malt i fargen Valmuesøster FR1101, som er en vakker nyanse av blågrønt. – Denne fargen er mye friskere og tilfører rommet en helt annen energi. Det er mye koseligere her nå, og jeg blir glad av det. Før var det alltid som om noe manglet, synes Martine. Sofaen er fra Bolia og er fylt med puter fra bl.a. Muuto, H&M og Etsy. Teppet, Fjell, er fra Fargerike.

I første etasje er det en åpen løsning mellom stue og kjøkken

– Min familie er veldig glad i senger i stuen, smiler hun. Hun har fylt to gamle senger med et hav av puter i en deilig mønstermiks. Noen av putene er fra Etsy, og noen er hjemmesydde. – Her sitter jeg og Peter nesten hver kveld med en kopp te eller et glass vin, sier hun. Det er ingen tvil om at sengene gir en avslappet stemning i huset.

Hun har fylt to gamle senger med et hav av puter i en deilig mønstermiks

Min første tanke var "kult!"

– Da Fargerike Asker foreslo fargen Valmuesøster FR1101 i stuen og rosa Potentilla FR1319 på kjøkkenet,var min første tanke «kult!» – Men jeg måtte ha litt mer tid på meg, innrømmer Peter, som nå trives godt med fargevalget han også. Paret har revet ned veggen mellom kjøkkenet og spisestuen og fått en åpen løsning med gjennomgående dagslys. Halvveggen er malt i fargen Potentilla FR1319 og er et blikkfang. Kjøkkenveggene er malt i fargen Pelargonia FR1317.

Det gamle spisebordet er arvegods fra Peters familie

Det gamle spisebordet er arvegods fra Peters familie. – Det er litt for lite fordi vi alltid er så mange til middag. Men det blir tett og koselig, ler paret. Den majestetiske lampen er en gave fra en av Peters venner, som mente at den passet perfekt inn hos familien. Stolene er malt i fargen Ren Hvit FR1050 og Potentilla FR1319 fra fargekartet Ny Norsk Flora.

– Uff, nei, kjøkkenet er jo ikke akkurat helt nytt, ler Martine og drømmer om et nytt kjøkken uten overskap og med dype skuffer og masse benkeplass. Dette kjøkkenet var jo i mørk eik, men det er mye man kan redde med hvitmaling. Alt i alt synes jeg vi har løst det på en god måte, sier hun.

Valmuesøster FR1101 i stuen og Potentilla FR1319 på kjøkkenet

Peter har selv laget begge bordene i stuen av gamle låveplanker fra hjemtraktene i Sverige. Det smaleste fungerer som kontorbord når Martine jobber hjemmefra. – Jeg ante ikke at han var så handy, ler Martine, som elsker å sitte her og nyte utsikten mot Oslofjorden. Det er jo luksus å kunne ha noe pent å hvile øynene på i stedet for en grå vegg.

Peter har selv laget begge bordene i stuen av gamle låveplanker

Stolen er gammel, og malt i Ren hvit FR1050 -  og har fått nytt trekk. Teppet heter Fjell og er fra Fargerike.

Teppet heter Fjell og er fra Fargerike

Veggen er malt i fargen 5225 Sjøgløtt . – Jentenes rom har fått en mer nøytral farge, men de skal males om igjen, fargen er rett og slett for kjedelig. Jeg kunne tenke meg å male dem i en nyanse av rosa, kanskje Kirsebærblomst FR1113, smiler hun. – For grått, det skal jeg aldri bruke mer!

Her sover en treåring søtt i himmelsengen