Estetikk & kreativitet – hånd i hånd

.

Leiligheten til Melissa Hegge er gjennomført ut til fingerspissene. Her er det ingen impulskjøp eller uoverveide løsninger.

Selve fargepaletten i leiligheten tar utgangspunkt i kunsten på veggene. Graffitimaleriet i stuen, som er malt av en venn av Melissa, er tre meter langt og kan følgelig bare henge i dette rommet. Sammensetningen av møbler, tilbehør og farger på veggen er dermed valgt for å få bildet til å komme til sin rett. –Hvis jeg flytter og det blir hengende i et annet rom, følger fargene med maleriet, ikke med bruken av rommet, sier Melissa, som er grafisk designer og interiørblogger, Ideastosteal.com.

Fargene i stuen er valgt ut fra maleriet

– Jeg bruker farger bevisst når jeg føler at det mangler kontrast og komposisjon. Egentlig er jeg ikke en «fargeperson », men akkurat nå er jeg i en fase der jeg trenger en forandring, forteller Melissa. Hun er lidenskapelig opptatt av typografi og design, og kunsten spiller en stor rolle i interiøret. Melissa har valgt farger for å få kontrast og identitet i alle rommene. Fargene på kontoret er valgt ut fra nyansene på bildene, som går i gult, grønt og lilla.

Fargene på kontoret er valgt ut fra nyansene på bildene, som går i gult, grønt og lilla

De tidligere hvite veggene har fått en mørk lilla tone, Cat Key FR1012 i Baronesse, og en asymmetrisk inndeling med rosafargen S1015-R i Baronesse.

Cat Key FR1012

Rosafargene S1015-R og Cat Key FR1012 er valgt ut fra bildene på veggene. Teppe Pinocchio og bokser fra Hay. Hylle i metall fra IKEA.

Cat Key FR1012

Melissa har utnyttet kjøkkenet godt, og også laget sin egen lille kunstvegg.

Kunst i kaffekroken

På soverommet har hun valgt en klar og frisk blåfarge ut fra et fotografi fra Svalbard av kunstneren Stein Henningsen. – Jeg hadde en visjon om å få bildet til å poppe, og så at bildet krevde en farge. Det er ikke alltid like enkelt å velge riktig valør av en farge ut fra en fargevifte. Alt av blå klær ble lagt ved siden av slik at jeg kunne teste om blåfargen skulle brekke mot rødt, grønt eller være så «nøytral» som mulig, forklarer Melissa. Den asymmetriske inndelingen gir rommet et spennende uttrykk og fremhever den gode takhøyden. Blåfargen er S3060-R80B.

S3060-R80B

Melissa er opptatt av praktiske løsninger og av at ting skal være funksjonelle. Under vinduene i stuen har hun fått spesialbygget et lavt skap som går fra vegg til vegg. Her har hun stilleben av ting hun er glad i, blant annet en gammel vifte som hun har arvet.

En gammel vifte som er arvet

Hennes kjærlighet til grafikk og kunst kommer også tydelig frem på veggen over sofaen, der hun har en bildelist med favorittene sine utstilt. Men ikke tro at utstillingen skiftes ut hver uke. – Kunst, fotografier og plakater er noe jeg har kjøpt i alle år, også før jeg hadde noen vegger og henge det på. Så en av de største gledene med å få seg sitt første hjem var endelig å kunne få ting opp på veggen. Så utstillingen er ganske fast, med mindre jeg kjøper noe nytt som trenger plass. Men jeg liker å omrokkere på tingene mine innimellom, forklarer Melissa.

– Jeg er imidlertid ingen impulskjøper når det kommer til interiør, jeg har nøye overveid hva jeg har her, akkurat som tilfellet er med putene, sofaen og teboksene på kjøkkenet, ler hun. Tidligere var også veggen over sofaen gulmalt, men nå er den hvit igjen, og tilstøtende vegg er malt i fargen Heksetimen FR1134. – Mitt råd er at man ikke skal være redd for å male problemveggene, altså de veggene der man ikke får hengt opp så mye på grunn av dører eller vinduer. Etter at jeg malte denne veggen, ble rommet mer helhetlig. Jeg har vært gjennom noen faser, og nå føler jeg at jeg har landet.

Heksetimen FR1134

Smale skap under vinduene

Også i gangen har Melissa satt sitt personlige preg. Tapetet Woods fra Cole & Son løfter blikket mot taket, som modig er malt i fargen Grå Stemning FR1132 i Baronesse Silke. – Dette gjorde jeg for å skape identitet i rommet, og det hjalp, selv om nyansen kunne ha vært en anelse mørkere. Den grå fargen skaper en helhet i leiligheten, og jeg har derfor noe grått i alle rom, forklarer Melissa, som mener at den røde tråden i hennes interiør er hvordan fargen er brukt, og ikke selve fargene. – Jeg er opptatt av former, linjer og dynamikk, og jobber mye med valører. Helheten er veldig viktig for meg, avslutter Melissa smilende.

Woods fra Cole & Son

Grå Stemning FR1132