En rosa drøm

.

Det er ikke til å komme unna at rosa er en farge vi forbinder med søte jenterom.

Ved å mikse forskjellige rosatoner og få inn litt humor eller kontraster, vil dette dempe det søte og romantiske uttrykket. En av våre flotte rosafarger heter Peon FR1587, en perfekt farge til jenterommet. Gult er kult, også i taket! - og er det som skal til for å skille et rosa sukkersøtt rom fra et tøft og moderne pikerom.

Rosa vegger, kommode med lampe og pynteting, gult tak.

Den perfekte kombinasjonen

Det finnes utrolig mange rosatoner å velge i, rosa spenner fra det sarte og romantiske, via det mystiske til det ville og vågale – så her finnes det noe for alle. Rosa er så mye mer enn en typisk "jentefarge". 

Rosa er en helt fantastisk farge sammen med grønn, og i rom hvor du skal finne hygge og ro er dette en perfekt kombinasjon. Vi ser det bugner av disse fargene blant annet i blomsterverdenen, kanskje derfor det faller oss så naturlig. 

Rosa jenterom med himmelseng og gult tak

Myke farger og tekstiler

Når alt er så deilig og mykt, både av farger og tekstiler, innbyr det til hygge og rommet blir så mye mer innbydende å oppholde seg i. Sengehimmelen gjør at man får den lune og koselige kroken hvor det er trygt og godt å ligge og lese på sengen. 

Rosa jenterom m ed himmelseng og myke tekstiler

Et fargerikt teppe skaper akkurat det lekne uttrykket som skal til på jenterommet. Ofte er det jo på gulvet man blir sittende å leke med venner og da er det godt å sitte lunt.

Fargerikt teppe på gulvet i et rosa barnerom. kurv med mange bamser.

Rosa ble kåret til Årets Farge 2016, men er like aktuell å bruke i dag. Visste du forresten at rosa var en maskulin farge for et par hundre år siden – og at menn nå til dags stadig oftere kler seg i rosa?

Fargelamell Peon FR1587

Peon kan brukes for å skape et retroinspirert interiør, men er også perfekte til en moderne og minimalistisk stil. Prøv for eksempel Peon FR1587 sammen med Mynte FR1155 for en glamorøs 50-tallsfølelse som understrekes av detaljer i gull og glass.

Fargelamell Mynte FR1155

Les også om Torhild som innredet jenterommet med rosa tapet, okergule gardiner og et lysegult tak.