Dugnad for Flyktningehjelpen

.

Våren 2016 var en gruppe frivillige initiativtagere sammen med prosjektleder Elisabeth Norheim klare til å pusse opp Jentehuset på Hvalstad transittmottak. Mottaket huser 160 mindreårige asylsøkere, derav 30 unge jenter.

Jentene på mottaket har et eget aktivitetshus som kalles Rødstua, men dette var svært slitt og utrivelig slik det sto. Jentene ønsket seg en skjønnhetssalong og det har de nå fått ved hjelp av masse frivillig arbeidskraft. I prosessen med å få på plass salongen har jentene hatt noe givende å tenke på. I tillegg vil dette være et godt sted i fremtiden.

I tillegg til lokale firmaer har Nikita, Hairport, Tendenz og L'Oréal sponset hårpleieprodukter. Fargerike har stilt med fargekompetanse og Baronessemaling, Jordan med verktøy og Fretex Alnabru leverer møbler.

Så nå er skjønnhetssalongen en realitet. Interiørarkitekt Paul Anders Hoen og Kreativ leder i Fargerike Tale O. Henningsen var enig i at Årets Farge 2016 var den perfekte fargepaletten for dette prosjektet. Rosatoner kan både være aktive og rolige, og pulsen senker seg i rom hvor det rosa ikke er så sterkt. Så det er en farge med stort spenn, det magiske til dette prosjektet var selvsagt det feminine og delikate uttrykket en fikk, i kombinasjon med omgivelser som gir pusterom og trivsel. 

Sarte rosatoner i Tutu FR2521 gir rommet en deilig og varm glød. 

 Rosatoner i oppholdsrommet på flyktningehjelpen

Rødstua har fått en oppgradering. Her er full aktivitet og en skjønnhetssalong i rosatoner finner du innenfor dørene nå. 

Rødstua

I det store rommet er fargene Kimono FR1161 brukt på veggene, Tutu FR2521 er brukt i tak og på lister. 

Det rosa rommet

Jentene er godt fornøyd og i full sving med å bruke den flotte salongen de selv har vært med på å lage. 

Salongen

Fargen Frost FR1156 pryder veggene. En av Årets Farge 2016 støttefarger. Passer godt til de rosa tonene i tilstøtende rom.

Omkledningsrom

På kjøkkenet er den behagelige og rolige Mynte FR1155 brukt. En av Årets Farge 2016 støttefarger. En fin kontrast til alt det rosa. 

Kjøkken grønt Mynte FR1155

Prosjektleder: Elisabeth Norheim, Interiørarkitekt: Paul Anders Hoen Foto: Maika Mørkestøl Tekst: Tale Olivia Henningsen