Dilla på orange

.

Det hender livet endrer kurs, og man må starte litt på nytt igjen. Med plutselige blanke ark er det godt å ha en sterk ledetråd i sin nye boligplanlegging – i dette tilfellet var det dilla på orange.

Orange er en friskus av en farge. Orange er ikke bare appelsinens sterke farge – det er alle de ulike nyansene fra de dype, brente og kanskje dempede terracottatonene via flammenes gulorange glød, til de som nærmer seg gult. Felles for dem er at de tilfører omgivelsene vitalitet og glede. Blandet sammen er de vidunderlig vakre, for de som trives i denne delen av fargesirkelen.

Det store gulvteppet i stuen er bestilt fra utlandet, og gir tyngde og spenning til denne delen av rommet. Bildet bak sofaen er egentlig en fototapet, denne er limt opp på en plate som er kantet med sortmalte trebord. Bak lesestolen er samme prinsipp benyttet – en vakker tapet med orange sommerfugler pryder en stor flyttbar plate. En super idé å kopiere før maleriet man leter etter er funnet og innkjøpt.

Undersiden av glassbordet er malt i fargen FR1145

Sofabordet fra IKEA har fått et strøk med gulorange farge på undersiden av glassplaten (Solstikk FR1145) og ble med det en fin kontrast til den nøytrale sofaen. Gardinene i tekstil Ellis fra Pagunette, bunadspleddet er fra Mandal Veveri, den orange puten Rinca er fra Thibaut og de fargerike putene er fra Bluebellgray fra Fargerike. De ulike røde og orange fargene knyttes fint sammen i form av puter og pyntegjenstander.

 

Orange maling og kreative løsninger

Lesekroken ligger innenfor gangen, rett ved siden av kjøkkenet. Det lille bordet fra IKEA ble malt Paprika FR2502, teppet er fra Dash & Albert og putene kommer fra Bluebellgray, alt fra Fargerike. Bildet er laget av en trefiberplate med ramme i malt treverk (Heksetimen FR1134) som er tapetsert med tapet fra Anna French Seraphina, Metallic Champagne. Veggene er holdt nøytrale i Mild Greige FR1423.

 

Orange detaljer på soverommet frisker opp

Soverommet er malt i sofistikerte København FR1108, mens gardiner, puter og sengetekstiler er holdt i favorittfargen i tekstilet Rinca fra Thibaut.

 

Allrom med ulike soner til leing og håndarbeid

Spisebordet og stolene er også bruktkjøp, mens lampen i kobberfarge er
kjøpt på ferie i Danmark. Også her er det rammer malt i Heksetimen FR1134 med
gøyalt, rustikt motiv av melsekker fra Green Apple.

Det nye allrommet har blitt akkurat slik eieren drømte om, her er det ulike soner til lesing og håndarbeid, hyggelig sofakrok med et kjempestort teppe under – og med plass til flere stoler. Det orange opptrer ikke i store mengder, men heller som punkter her og der. Bortsett fra veggene på kjøkkenet er alle flater malt i nøytrale, lyse farger. På kjøkkenet ønsket eieren dog at det orange skulle få dominere, så her er halvveggen mot stuen samt de øvrige veggflatene og også døren til vaskerommet i bakkant av kjøkkenet - malt i fargen Ruststøv FR1177. Ellers sper eieren på med løsøre i favorittfargen sin, ting og tekstiler som kan flyttes litt rundt etter lyst.

Kjøkkeninnredningen er i nøytral hvit, men med benkeplate i betonglaminat

Kjøkkeninnredningen er i nøytral hvit, men med benkeplate i betonglaminat og vegger malt i Ruststøv FR1177 har det blitt en lekker og personlig miks.

Nå trives eieren godt med alle valg som er gjort – og gleder seg over at boligen gir henne ro og energi på samme tid. Dette har blitt et godt sted å være.