Den viktige husvasken. Slik gjør du det

.

Etter en lang vinter med vedfyring, og når bjørketreet er ferdig med pollenstøvet - ja da er det på tide med den årlige vasken av fasaden.

I løpet av vinteren har veggene dine vært utsatt for sur nedbør, svevestøv fra vei og flytrafikk. En vil derfor oppleve svartsopp og begroing, og dette er ikke bra for verken huset eller ser spesielt pent ut. Så her trenger du gode produkter for få det pent igjen. Årlig husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, for et pent og varig resultat anbefaler vi Baron Husvask.

Baron Husvask fra Fargerike er et vannbasert alkalisk rengjøringsmiddel for utvendig vask av både tre og murfasader. Den bevarer farge og glans-stabiliteten til malingen uten å matte ned. Baron Husvask anbefales å bruke hvert år for å bevare fasaden, og veggene vil se så godt som nymalt ut igjen.

Baron Husvask 1-liter og 5-liter

Slik går du frem:

Børst bort alt løst smuss og rester som ikke hører hjemme på veggen. Dekk til vinduer med plast slik at disse ikke blir skjoldete. Skyll lett over med en vanlig hageslange for å fukte veggen. Det beste er å vaske i regnvær for da er veggene allerede fuktige. Deretter påfører du utblandet Baron Husvask med en trykksprøyte. Her kan det være lurt å investere i en trykksprøyte som du fester på ryggen, da vil du med enkelhet kunne klatre opp i en stige for å nå vanskelige steder. Sprøyt over med et jevnt lag og la det virke i 3-5 minutter før du børster med en egnet veggbørste. Husk at husvask alltid skal legges på nedenfra og opp for å unngå at skitten renner nedover og etterlater striper og skjolder som man ikke får bort.

Trykksprøyte til den årlige husvasken

Deretter skyller du av med en hageslange. Det anbefales aldri høytrykkspyler til dette arbeidet, det blir for høyt trykk som gjør at vann lettere kan trenge inn bak kledningen og risikere råteproblemer på sikt. Alle hus er satt opp med tanke på at regnet naturligvis kommer ovenfra og renner nedover. Det er en grei huskeregel når man skal spyle med hageslagen på liggende panel, slik at man ikke spyler nedenfra og opp innunder panelet. For å spyle huset ovenfra og ned må du opp på en stige. Husk å bruke vernebriller og hansker for å beskytte deg.

Vi i Fargerike hjelper deg gjerne med å finne de riktige produktene til din årlige husvask.

 

Huskeliste:

  • Baron Husvask
  • Trykksprøyte
  • Hageslange
  • Vernebriller og hansker
  • Vaskekost med forlengerskaft
  • Dekkeplast

Og ikke minst godt humør, da har du det du trenger til den årlige husvasken!