Slik maler du hagemøblene

.

Mal hagemøblene i knallfarger som popper mot det grønne. Med en orange stol er det alltid sol!

Den fargerike hagen! Vi har gått for ekstremutgaven av fargeglede og malt sittegruppen med de fire sterke fargene i fargekartet Ny Norsk Flora: Nellik FR1315, Poppy FR1148, Potentilla FR1319 og Syrin FR1326. Til hverdags står stolene spredt rundt i hagen som små smykker, og når det kommer gjester samles stolene rundt bordet for en fargerik fest!

Vi har gått for ekstremutgaven av fargeglede

Slik gjør du det

1. Vask: Vask stolen med Kraftvask. Det fjerner fett og gjør at grunningen fester seg bedre. La trevirket bli helt tørt før du maler.

2. Puss: Bruk pussepapir for å fjerne løs maling og lakkrester. Puss vekk eventuelle tresplinter og jevn ut småskader/slitasje.

3. Maling: Mal stolen med to strøk utendørsmaling. Vi anbefaler å ikke male undersiden av stolene og bordet. Da får treverket puste bedre, og malingen holder lenger.

Fargerike hagemøbler med ekstremutgaven av fargeglede

Spør i din lokale Fargerikebutikk hvilken maling som passer best for ditt bruk. Her er det brukt Bengalack, fordi den lar seg blande til knalle farger. Obs! skarpe farger som disse kan blekes i solen, og vil ikke nødvendigvis holde seg like friske år etter år.

Mal hagebøblene i knallfarger

La hagmøblene dine få en wow-effekt, enten det er i hagen eller på terrassen. Om du ikke ønsker å male alt i knalle farger, så kan du male en liten krakk, en benk, eller en blomsterkasse. Noen fargeklatter her og der vil friske det hele opp.

Fargerike hagemøbler frisker opp i hagen

Dette trenger du

  • Pussepair eller slipesvamp i finhetsgrad 180 og 100 for å pusse bort ujevnheter i treverket.
  • Kraftvask for å vaske stole godt før du maler, husk å bruke gummihansker.
  • Grunning, Bengalack og en god pensel eller rulle.

Alle fargene er hentet fra fargekartet vårt; Ny Norsk Flora.