Til gards med duse mønstre og dempet fargeflyt

.

Med fritt syn ut over Jærhavet og sandstrendene på Bru Gard, er roen til å ta og føle på. Den behagelige stillheten er tatt med inn i interiøret, hvor duse og vakre mønstre er gjennomgående og binder store rom med åpne løsninger sammen på en delikat måte.

Kunden kom til oss i starten av byggefasen og ønsket et hjemmebesøk for å få hjelp til å finne nøytrale farger, gulvbelegg og heldekkende tepper på alle gulv, i en klassisk stil til huset på gården. Vi gikk for en dus fargepalett men med mer farger enn kunden hadde planlagt i utgangspunktet, sier Berit Skretting som er interiørkonsulent hos Fargerike Halvorsen.

Trappen – et midtpunkt i huset

Noen av veggene rundt den store trappen på Bru Gard er dekorert med spiler i hvitpigmentert eik, og resultatet ble utrolig spennende. I store åpne rom kan man enkelt dempe romklangen med spiler, samtidig som de er veldig dekorative. Spilene kan fås i mange forskjellige bredder.

Gang med spiler på veggene

Trappen som også er i hvitpigmentert eik er uten tvil husets midtpunkt, og er laget av byggherren selv, som kan by på mye mer enn bare å være gulrotprodusent.

Videre inn i gangen er det tapetsert med Hidden Tresure fra Borge, i en dyp nyanse av en blågrønn farge. Huset er bygd med åpne løsninger, og Berit forteller at veggfargene er valgt for at de skal flyte sammen i hverandre.

Trapp i hvitpigmentert eik

Det som gjør den blågrønne fargen og dens tilhørende nyanser spesielle er at de harmonerer med nesten alle andre farger. Les mer om blågrønne farger.

Det lilla kjøkkenet

Kjøkkenet er intet unntak for de duse støvete fargetonene. Tapetet er i en dempet lillatone (Chacran, som nå dessverre er utgått, men Fargerike har mange andre tilsvarende tapeter). I kjøkkenvinduet kan solen stenges ute, eller skjerme for innsyn, med en stilfull Twist rullegardin fra Luxaflex. Twist-gardinen er et dekorelement i seg selv som skaper personlige og dekorative vinduer.

Kjøkken med lilla tapet på veggene

Det store spisebordet er et naturlig samlingspunkt for mange hyggelige stunder. Et måltilpasset teppe under bordet skaper ikke bare soner i rommet, det gjør også at man får en lun og innbydende plass hvor man kan samles til hyggelige stunder.

Spisesone på kjøkken

Blomstrende blikkfang

Når man kommer inn i stuen, faller det en deilig ro i rommet, hvor naturen er hentet inn med både farger og mønster i nydelige pastellfarger. Tapetet fra kolleksjonen Florentine fra Borge pryder en fondvegg i stuen, som ser ut som et stort akvarellmaleri  et dempet og vakkert blikkfang.

De duse deilige fargene fra blomstene har fått selskap av en blågrønn farge på veggene ellers i rommet. Stuen har de samme rullegardinene som kjøkkenet, og sammen skaper de en helhet. Det er lagt gulvbelegg i stuen (Gerfloor HQR), og deler av stuegulvet er lagt med teppe Lounge fra Lano.

Stue med blomstrete tapet

Når man bor på en gård og har lamaene rett utenfor, er det alltid et hyggelig dyreliv å hvile øynene på når man titter ut gjennom stuevinduet.

Utsikt med lamaer i stuevinduet

Hotellfølelsen på soverommet

På soverommet er veggene prydet med en vakker tapet i støvete blåtoner fra kolleksjonen Indigo fra Borge, og gulvet har fått et heldekkende Lounge-teppe som skaper den deilige lune hotellfølelsen. I vinduet henger Duette plisségardin fra Luxaflex i et design som matcher resten av interiøret på soverommet.

Duettegardinen bidrar til å holde varmen ute om sommeren og inne om vinteren. En perfekt gardinløsning å bruke der solen kan være intens, eller hvor det trekker litt i vinduene.

Soverom med tapet og heldekkende teppe

Et rom fylt av velvære

Et vegg-til-vegg teppe gir følelsen av luksus, og det er den følelsen du får når du er i loftstuen på Bru Gard. Velvære, stillhet, og en fantastisk utsikt som omfavner deg. Huset ligger på en høyde med fritt syn over Jærhavet og sandstrendene, og det umulig ikke å finne roen.

Loftstuen har et Lounge heldekkende teppe på gulvet, og lameller i vinduet. Rommet er som et spa for sjelen, så her er det bare å lene seg tilbake og nyte et stille øyeblikk med flott utsikt, eller en god bok.

Loftstue med utsikt

Fototapet med eget motiv skaper personlig interiør

På Brusand har den gamle bilen fått eget rom, og der skulle det også selvsagt pyntes opp. Den sorte blankpolerte bilen står godt parkert foran et fototapet med eget motiv. Motivet er fra Brusand, rett utenfor huset  og det er garantert ingen som har samme tapet som dette. En morsom og personlig idé som skaper litt humor i hverdagen.

Fototapet med eget motiv

Ha det på badet, med farger ton-i-ton

Våtrommet er lagt med veggbelegg (våtromstapet) og gulvbelegg fra Tarkett i farger som går ton-i-ton. Et lekkert og lyst bad hvor dagen på gården kan starte. Gulvbelegget er meget slitesterk og flekkbestandig og lett å gjøre ren. I vinduet henger plisségardin fra Luxaflex, som slipper lyset inn og samtidig skjermer for innsyn.

Baderom med gulvbelegg

Vi i Fargerike tilbyr alle våre kunder hjemmebesøk. Ta kontakt med din Fargerike-butikk, eller les mer om hjemmebesøk.

Siw Olrun Stokkeland og Berit Skretting

Siw Olrun Stokkeland (til venstre) som bor på Bru Gard, fikk god hjelp på hjemmebesøk av interiørkonsulent Berit Skretting (til høyre) fra Fargerike Halvorsen på Varhaug.

Foto: Sveinung Bråthen og Christine Hærra