Chaitrøfler - Peon FR1587

.

Ooh la la! Dette er fristende konfekt! Og det er ikke så mye som skal til for å lage de lekreste sjokoladetrøflene selv. En søt gave til noen du er glad i eller la seg friste til å nyte det selv, det er opp til deg.

Når du lager sjokoladetrøfler kan du enten rulle de for hånd, eller gjøre som oss. Bruke morsomme silikonformer du pensler med sjokolade og fyller med himmelsk sjokoladetrøffel. Her har vi brukt isbitformer som ser ut som diamanter, små sjokoladeformer med blomst og sjokoladeskall fra valrhona.

20 g chai(te) i løsvekt
190 g fløte
270 g hvit sjokolade
35 g romtemperert meirerismør
200 g mørk sjokolade eller sjokoladeskall fra valrhona

Trøffel:
Ha te og fløte i en liten plastboks og rør rundt. Sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten så fløten trekker til seg smaken. Sil fra teen og vei opp 110 g fløte. Varm forsiktig opp til fløten ryker og trekk vekk fra varmen. Smelt den hvite sjokoladen forsiktig over vannbad under omrøring. Trekk vekk fra varmen og la kjøle ned til det er lunkent. La fløten kjøles ned til samme temperatur og rør fløte og sjokolade sammen. Det er lurt å røre de sammen når de har samme temperatur, for da skiller det seg ikke så lett. Rør inn smøret og avkjøl til romtemperatur.

Sjokoladeskall:
Smelt den mørke sjokoladen over vannbad og pensle rene isbitformer av silikon, eller sjokoladeformer. Hvis du klarer det, er det supert å bruke en god temperert sjokolade. Sett formene kaldt til sjokoladen har stivnet og dekk eventuelt med et lag til. Fyll formene med trøffel og sett kaldt til det har stivnet. Dekk så toppen av formene med mørk sjokolade så de lukkes.

Valrhona skallene dekket vi med et tynt lag sjokolade og rullet i mandelmel.

Fargerike Oppskrifter

 

Chaitrøfler