Bruk bøkene i interiøret

.

Bøkene er tilbake i trendbildet igjen, men hvordan skal bøkene egentlig stå i bokhyllen? Skal det være lett å finne frem, eller skal bøkene være til pynt? Det finnes ingen fasit, det eneste riktige er det som passer for deg og din stil. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan bruke bøkene i ditt interiør.

Sorter etter farger

Noen liker å sortere bøkene alfabetisk, andre ønsker å sortere dem etter farger. Om man ikke er så opptatt av å lese bøkene eller finne raskt frem, men heller ønsker å bruke bøkene som dekorelementer i rommet, kan det være et flott alternativ å sortere dem etter fargene på bokomslaget. Fargesorteringen skaper et ryddig og vakkert blikkfang i rommet.

Bokhylle med bøker sortert etter farger

Ton-i-ton med interiøret

Har du en favorittfarge du liker veldig godt, kan du hente frem de bøkene du synes matcher best med ditt interiør. Bruker du for eksempel mye blått, kan du skape lekre detaljer ved kun å bruke bøkene med blått omslag. Fargene som går ton-i-ton skaper en rolig og behagelig atmosfære, og helheten blir ganske så lekker om man samler sine blå skatter.

Blått interiør og blå bøker

Nyttig lesestoff

Bøker kan også males, ja du leste riktig. Du kan enkelt lage "bordben" av gamle bøker. Mal omslaget på bøkene, og lim bøkene gjerne sammen slik at stabelen står stødig. Til slutt legger du en glassplate eller et brett på toppen, og vipps så har du et nytt bord, som garantert ingen andre har maken til.

Stabel med malte bøker, som bord

Mange veier å vende

Bøkene kan stå fremme på mange forskjellige måter. Enten den "vanlige" veien slik at du ser tittelen på ryggen, eller bak/frem, eller faktisk opp/ned. Er bøkene bare til pynt kan dem gjerne stå en annen vei, og være dekorative på den måten - uten for mange farger som forstyrrer.

Bøker satt opp ned

Tips! Bøker er firkantede og kan settes i alle retninger. Å la bøkene ligge stablet oppå hverandre skaper et moderne og annerledes uttrykk.

Bokhylle med bøker

Nakne bøker

Hva med bøker som ikke har omslagsperm i det hele tatt? En artig vri i interiøret det også. Her er det ikke lett å finne boken du leter etter, men det er heller ikke meningen da dette er skapt kun for å dekorere og skape et rolig, men røft uttrykk sammen med resten av dekorelementene.

Bøker uten omslagsperm

Et interiør med "nakne" bøker skaper et blikkfang man ikke ser så ofte. Og bøkene må ikke ha plass i en bokhylle, eller stå rett. Dem kan rett og slett bare stables oppå hverandre og skape en tilfeldig stabel.

Bøker uten omslagsperm

Et personlig interiør

Mange bøker er så dekorative i seg selv, at de faktisk kan ligge fremme til pynt. Enten det er en bok eller to du stadig leser, er det greit å ha dem lett tilgjengelig. Når bøkene ikke er i bruk kan dem ligge til pynt på bordet, på en stol, eller bare smelte inn sammen med resten av interiøret der det måtte passe.

Bøker på stuebord

Det er ikke nødvendig med en fast plass til bøkene. Et stilleben med noen få bøker og gode minner fra en reise, skaper et personlig og hyggelig interiør.

Bøker og minner som pynter

Tips! Har du mange store bøker, kan dem brukes som et hjørnebord ved kun å stable dem oppå hverandre på gulvet. Så enkelt, og veldig dekorativt.

Har du ikke bøker, men ønsker deg et bibliotek? Da kan tapet være en løsning. Det finnes utrolig mange dekorative tapeter som ser ut som de vakreste bokhyller som fyller veggene fra gulv til tak. Her kan du finne akkurat de fargetonene som passer ditt interiør. Og det beste av alt, ingen bøker å tørke støv av!