Bord, dekk deg!

.

Skal du dekke bord til festligheter og hyggelige sammenkomster? Da er det morsomt å være kreativ med borddekkingen. Her viser vi åtte kjente og kjære serviser i nye omgivelser ved hjelp av tekstil, tapet og maling.

Maimåned er en tid på året hvor mange bord skal dekkes til fest. Med enkle midler kan du dekke et nydelig bord med det lille ekstra. Ta en titt i skuffer og skap, hent frem det glemte, og bruk fantasien. Har du noe stående etter siste oppussingsprosjekt? Ja da kan du ta i bruk tapet, maling og tekstiler. Plukk noen friske blomster — og du har et festbord ingen har sett maken til.

Vakkert blått med Spode fra Wedgewood

Den vakre fargen i serviset Spode fra Wedgewood kommer helt til sin rett sammen med en linduk i en beige farge. Servietten er sydd i et blått stoff som matcher serviset. Finn frem noen lekre glass og bestikk, og bordet er klart.

Blått går aldri av moten, og er lekkert å pynte bordet med

Sommerlig med Butterfly

Mønster på mønster, med tapet som bordbrikke og smårutete duk i hvitt og blått. Sammen med det nydelige grønne serviset Butterfly, skaper det et sommerlig uttrykk.

Dekk et bord som oser av sommer

Skap kontraster sammen med bondemønster

Det art deco-inspirerte tekstilet utgjør en herlig kontrast til det tradisjonelle serviset med bondemønster fra Porsgrund. Den enkle ensfargede servietten er sydd av et hvitt tekstil. Her kan bonderomantikken blomstre.

Skap spennende uttrykk med kontraster

Spraylakk og Lace

Det nydelige serviset Lace er designet av Vera Wang for Wedgewood, og linstoffet med sølvglimmer sørger for at bordet blir feststemt. Finn frem gamle vaser og tekstiler som ligger langt inne i skapet. Slipp fantasien løs og sy nye servietter av tekstilene, akkurat slik du selv ønsker. Dette gamle bestikket har fått nytt liv med svart spraylakk.

La bestikket få nytt utseende med spraylakk

Heksetimen FR1134 og Bite of Beauty

Fargerikes egen farge Heksetimen FR1134 i helmatt kan brukes til så mangt, her er den malt på duken, og brodert inn bordkort i etterkant. Tapetet tar opp den nydelige rosatonen i serviset Bite of Beauty fra Elinno. Velkommen til bords.

La fantasien løpe, og dekk et bord ingen har sett maken til

Eksotisk med serviset Lys fra, Wik & Walsøe

Bruken av ulike teksturer skaper et spennende utrykk. Duken er sydd i en nydelig grønn tekstil, og skaper noe magisk sammen med den mønstrete løperen i gylne toner. Det norskdesignede serviset Lys fra Wik & Walsøe blir mer eksotisk sammen med dette artige bestikket.

Eksotisk og spennende med ulike teksturer

Casual kombinert med shimmer

Det vakre serviset Casual, designet av Jasper Conran for Wedgewood, kan brukes til både hverdag og fest. Det røffe denimstoffet utgjør en spennende kontrast til det vakre tekstilet med shimmer. Med enkle glass og stålkanne får du et stilrent og dekorativt bord.

Bruk det du har, og dekk på til hverdag og fest

Aurerus og Golden Garden dekket på bambus

Et glitrende bambustapet er brukt som duk, og skaper et lekkert utgangspunkt. Servietten er sydd av et vakkert blått silketekstil som henter opp fargen i bambustapetet. De glamorøse servisene Aurerus og Golden Garden står fint til bestikket Elle Gold, alt fra Villeroy & Boch. Her er det dekket for lange samtaler rundt bordet.

Har du tapetrester, bruk det på bordet!