5 tips til en stillere stue

.

Store åpne rom, glatte vegger og der hvor det er høyt under taket, skaper ofte gjenklang i rommet om man ikke demper akustikken gjennom interiøret. Med enkle grep kan du dempe lydnivået i stuen.

Å bo i en bolig med kraftig etterklang i rommet kan være veldig ubehagelig å oppholde seg i, spesielt for en familie med små barn hvor støynivået ofte er høyt. Vi gir deg fem gode tips til hvordan du kan dempe akustikken i rommet.

1. Velg riktig gulv
Gulvet dekker store flater i et rom, og er derfor et av de viktigste valgene du tar under en oppussing. Top Silence Klikkvinyl er et gulv som er en kombinasjon av laminat og vinyl med myk overflate. Med dette gulvet står komfort og stillhet i høysete. Vinylens naturlige lyddempende egenskap gir minimalt med støy i rommet. Et godt valg for deg som ønsker å dempe trinnlyden i rommet.

Top Silence, det stille gulvet

2. Et lekkert salongteppe
Demp romklangen med et teppe som også pynter opp. Et salongteppe i stuen er ikke bare lekkert, det skaper også en lyddempende effekt og stuen oppleves som lunere. En enkel og rask løsning for å dempe akustikken i rommet, og ved å bytte ut teppet endrer du rask uttrykket i rommet. Se hvordan dette rommet ser ut med forskjellige tepper.

En enkel og rask løsning for å dempe akustikken i rommet

3. Vegg-til-vegg-teppe
Et heldekkende teppe har enda større lyddempende effekt enn salongteppet. Med et heldekkende teppe får du et rålekkert gulv samtidig som gulvet er mykt og godt å gå på, og rommet oppleves som mer behagelig å være i. Se vårt utvalg av tepper her.

Heldekkende tepper gjør rommet behagelig å være i

4. Tekstiler er både dekorative og nyttige i rommet
Gardiner har en god nyttefunksjon ved at de demper trekk fra vinduet, og med gardiner fra tak til gulv får du lekre vinduer samtidig som de demper romklangen. Har du gardiner som er foret, vil det løse problemet med romklangen enda ytterligere. Gardiner kan være til nytte og pynt på mange måter.

Gardiner til nytte og pynt

Fyll på med tekstiler. Alle tekstiler i rommet er med på å dempe akustikken. En sofa med mange innbydende puter og pledd er aldri feil. Miks og match med puter og skap et artig uttrykk.

Puter og pledd er aldri feil, og kan enkelt byttes ut

5. Dekorer veggene
Vegger kledd med tapet med mye tekstur er med på å dempe romklangen. Og ønsker du å ta et steg videre, er Bambus et fantastisk smart produkt du kan kle veggene med. Du skaper et lunt og stilig rom med dekorative bambusspiler på veggene som også virker lyddempende. Et produkt som er lett å legge, som kan males, beises eller oljes akkurat slik du selv ønsker at det skal se ut.

Bambus skaper lune og behagelige rom