Årets Fargekart rødt

.

Årets farge 2017 – Rød er lidenskapens farge, og dette fargekartet handler om å finne de fargene som får ditt hjerte til å hamre litt ekstra.Tendenser fra moteverden, designere og de store interiørmessene, peker i år mot nyanser av rødt. Vi har tatt utgangspunkt i et utvalg av rødfarger og skapt firevirkningsfulle historier.

Les vårt fargekart her.

Du kan sikkert kjenne deg mer igjen i noen av historiene, mens andre kan virke fjerne for deg akkurat nå. Vi har alle flere sider, og det som er helt ”meg” er hele tiden iforandring. Den ene dagen kjennes det helt riktig å trekke seg tilbake og nyte det enkle hyttelivet i en gammel ullgenser, mens dagen etter vil du kanskje pynte deg og gå ut på en fin restaurant. Vireiser og opplever nye ting, og henter inspirasjon fra stedene vi besøker.

 

Inspirasjonen kan komme fra så mangt, en liten detalj som får tankene til å rømme av gåre, dufter, lyder,arkitektur mønster og teksturer.Når vi har satt sammen palettene i årets fargekart har vi prøvd å la fargeneformidle en spesiell stemning. Vi har hentet inspirasjon fra norsk hyttetradisjon, spirituelle østen, sprudlende Cuba, og fra elegante storbyer.Selv om alle fargene kan kalles ”røde” ser vi at det er fire svært ulike stemnings-bilder vi har skapt. Rødt kan nemlig være både kjølige farger som skaper ro, og dynamiske farger med mye varme i seg. Rødt kan være farlig og pikant, men også dempet og rolig. Fellesnevneren er at rød er en farge med sterk kraft og energi. 

Les mer om Årets Farge 2017