Velg riktig farge på soverommet

.

Hvilken farge skal en velge til soverommet er det mange av våre kunder som undrer? De fleste har lest at en sover best i blå rom. Men stemmer dette for alle? Vi i Fargerike er opptatt av å gi alle en god og riktig søvn, så her har vi samlet noen gode tips.

Når lyset slukkes så finnes det ingen farge, men pulsen er satt! Vi vet at har du rødt soverom så øker pulsen. Så sover du dårlig, kan det være lurt å velge en farge som er noe mer dempet. Men er dette din favorittfarge er det ingenting i veien med røde, lekre vegger. 

Soverom rødt med pute fra Årets Farge 2017

For det er du som skal finne ro og hvile, ikke alle andre som mener noe om dette.  Det er ikke slik at det er en farge som passer til alle, er vår filosofi.

Og det er jo nettopp dette som er så fint! 

Blå farger har en beroligende effekt, pulsen senkes. Det er dokumentert at vi finner blå farger kjøligere. Deilig er det at vi sovner fortere.  Men liker du å lese gode romaner på sengekanten, ja da er kjølig blå kanskje ikke riktig. For vi fryser ofte litt lettere i blått. 

Blått soverom fra myke nyanser fargekart

Grønt har mange av de samme egenskapene som den blå fargen. Vi henter lett ro og hvile i naturen, og det er jo nettopp det vi ønsker på soverommet også. 

Grand hotell fargekart årets farge grønt

Sliter du med å komme deg opp? Da bør du gå for gult soverom. Fantastisk for B-mennesker! Start dagen med sol og sommer.

Soverom gult med soft touch vegg til vegg

Rosa kan dempe angst og stress, men oppfattes ofte som en veldig feminin farge. Dessverre, for sammen med striper på tekstiler og tøffe elementer i skinn, kan den gi et varmt og godt soverom.

Rosa nyanser blek rose fra fargekart myke nyanser

Til slutt har vi vel det beste rådet av alle! Ønsker du litt mer fart på soverommet, ja da bør du velge lilla. Undersøkelser som er gjort viser at denne fargen trigger aktivitet!

fargekart lilla årets farge 2013

Les mer om farger