Varme farger som luner

.

Varme farger gir lune og trygge rom. Gylne farger, puddernyanser, krydder og jordtoner er helt perfekt om man vil skape en intim atmosfære.

Varme farger kjennes trygt og godt å omgi seg med, og et rom med nordvendte vinduer hvor kaldt lys slippes inn, kan varme farger på veggene være med på å gjøre at rommet oppleves som lunere. Med en varm farge som for eksempel Café FR2240 på veggene og interiørdetaljer i matchende nyanser, skapes en innbydende og myk atmosfære som luner.

Veggfarge Café FR2240, interiørdetaljer i matchende farger

Varme farger finner vi i den delen av fargesirkelen som er lilla, rosa, rød, orange og gul. Disse fargene får ting til å komme "tettere på", så man bør være forsiktig med å bruke dem i veldig små eller trange rom.

Varme farger i fargesirkelen

Prøv deg frem

Varme farger skaper en hyggelig og lun stemning i hjemmet. Rød Sand FR1327 gir en spennende dybde til rommet. Sett et personlig preg på hjemmet ditt, ikke vær redd for utforske og prøve deg frem. Det verste som kan skje er at du må male om igjen!

Faren Rød Sand FR1327 på vegg, kjøkkenartikler i tre og glass på en benk

Fargelamell Rød Sand FR1327

Farger som rødt og orange skal man være litt mer forsiktig med, men disse er reale vitamininnsprøytninger når man klarer å balansere det perfekt.

Ørkensand FR1336 er en varm gultone som du kan bruke på store flater uten at den blir for intens. En super farge til rom som får for lite av det varme lyset inn gjennom vinduene.

Fargen Ørkensand FR1336 på vegg, skjell i glasskrukke i front

Fargelamell Ørkensand FR1336

Vegger malt i varme farger kler godt mørke detaljer i resten av interiøret. Det gir en fin dybde og en lun "hulefølelse" man kan slappe av i og la seg bli omfavnet av. Muskatnøtt FR1071 er en flott bakgrunnsfarge til et lunt hjem som lar de fargede detaljene i rommet skinne.

Veggfarge i Muskatnøtt FR1071, glasskrukke og mørk trefjøl i front

Fargelamell Muskatnøtt FR1071

Tips! Det er alltid lurt å prøve seg frem med en prøveboks maling og teste fargen på veggen i det rommet du skal male, før du tar det endelige valget. Farger endrer seg og kan oppleves forskjellige i ulike lysforhold.