Tropisk grønn - Årets Farge 2019

.

Eksotisk og saftig. Dekadent eller klassisk. Vågalt og fantasifullt. Lek med den tropiske stilen!

Vi vender stadig tilbake til den tropiske stilen i interiørbildet. I år har vi kalt den Tropisk grønn, med fokus på det eksotiske. Det er palmetapeter og mønstre i sterke farger med innslag av blader, blomster, frukt og fugler fra varmere strøk. Stilen henter inspirasjon fra sydlige breddegrader, en trend vi også ser i motebildet nå, i alt fra servietter og dekor, til catwalken hos de store og kjente designerne.

 

Lekent og positivt

Den hvite og den nesten sorte grønntonen spiller mot hverandre. Stilen står for fantasi, noe vågalt – nesten syndig. Veggene er lyse, i fargen Perfekt Hvit FR1400, og gulvet er malt i ruter på 50x50 cm, i fargene Perfekt Hvit FR1400 og Tropisk natt FR1450.

Gang med rutete gulv, potter med palmer, og rottingstol

  • Potter, taklampe og speil Light & Living
  • Bambusstol Broste
  • Palmer Roggens

 

Stilen er utvilsomt positiv og leken, og tangerer nesten mot barokk. Vi har strammet den inn, med sorte detaljer og linjer og marmorimitasjoner på gulv. Tropisk natt FR1450 er en grønnfarge som er så mørk at den går helt mot det sorte. Fargens intensitet avhenger av hvilket lys man ser den i. 

Rutete gulv malt i hvitt og mørk grønt

 

Eksotisk resultat med tropisk grønn

Når man leker med den eksotiske stilen – kan resultatet bli dekadent, klassisk eller helle mer mot det vågale og fantasifulle. Alt avhengig av hvilke detaljer du velger. Kombiner grønne farger med frodige mønster, palmer og detaljer i sort-hvitt, og se hvor flott kontrastene spiller mot hverandre.

Rom med grønne vegger, rutete gulv, og eksotiske detaljer

Fargelamell Tropisk natt FR1450

  • Potter, taklampe og speil Light & Living
  • Gulvet er malt i ruter på 50 x 50 cm, i fargene Perfekt Hvit FR1400 og Tropisk natt FR1450
  • Vegg Perfekt Hvit FR1400
  • Bambusstol Broste
  • Palmer Roggens

Årets Farge 2019 er grønn, se hele fargekartet.