Slik bruker du farger ton-i-ton

.

Farger som går ton-i-ton tar utgangspunkt i én enkelt farge på fargesirkelen og bruker toner av denne i varierende fargenyanser.

En slik lek med én enkelt farge er veldig effektfull. Innreder du et rom med ton-i-ton, så får rommet et sofistikert uttrykk og en rolig atmosfære det er godt å være i. Resultatet blir best om man benytter hele spekteret av fargen, fra det helt mørke til det lyseste lyse, så skaper du en nydelig helhet og gir rommet dybde.

Aftentur FR1365

Et vakkert stilleben som henter igjen fargene fra veggen som er malt i Café FR2240, tilfører rommet personlighet og varme. (Pute er sydd av silkevelour fra Green Apple, og stolen er fra Sol & Luna).

Café FR2240

Fargelamell Café FR2240

Skap harmoni med forskjellig glans

Maler man samme farge på vegger, lister, dører eller møbler, vil rommet virke både større og mer harmonisk. Det er også spennende å leke med forskjellige matthetsgrader på malingen. Glansen på malingen vil påvirke fargen. Med en blank maling vil fargen oppleves som litt dypere og mørkere, enn med en mattere maling.

Perlesukker FR1335

Her ser du tre eksempler på farger som går ton-i-ton:

Tre eksempler på farger som går ton-i-ton

Gå "all in"

Bruker man ton-i-ton riktig, kan det bli veldig behagelig og vakkert. Vi anbefaler alltid og gå «all in». Det vil si at man bruker hele spekteret av en tone, fra det helt mørke til det lyseste lyse. Bare se hvor lekker det blir med denne veggfargen i Lys Oliven FR1810, sammen med mørkere detaljer i interiøret. Å blande blanke og matte overflater gjør interiøret spennende.

Lys Oliven FR1810

Fargelamell Lys oliven FR1810

Nok en rolig fargkombinasjon ved bruk av ton-i-ton. Bordet er fra Light & Living, og det passer like fint til veggfargen Zanzibar FR1091. Let etter gamle skatter i skapene, kanskje du oppdager noen bortgjemte fargenyanser du kan bruke i interiøret.

Zanzibar FR1091

Fargelamell Zanzibar FR1091

Fargetonen du velger som et utgangspunkt i ditt rom kan varieres i det uendelige, og resultatet blir en fantastisk helhet. Har du funnet din favorittfarge?

Myk Eng FR1352