Restaurant Einer i Årets Farge 2019 - Sølvgrønn FR1460

.

I den nye restauranten Einer, som henter sin inspirasjon i naturen, kan kjøkkensjef Svein Trandem sammen med sommelier Sara Johansson by på spennende retter fra hav og land, og ikke minst vegetarretter hvor vin er en viktig partner til maten.

I en av Oslos eldste bygårder i kvadraturen lanserer Fagerike Årets Farge 2019, grønn - Sølvgrønn! I de første møtene rundt farger sammen med Fargerike, ble det klart at det var neste års farger som var riktige. 

Bar med grønne vegger, tente lys, og dekket bord

 

Skogen som tema

I restauranten oppe er det grønne toner som dominerer. Interiørarkitekt og designer Lars Hole har stått for designet og tegnet de vakre møblene, og har funnet glede i å sparre med Fargerike for å hente inn farger. Og Årets Farge 2019 passet perfekt med tema rundt det nye konseptet til restauranten. Nemlig skog!

Bord pyntet med kvister i vase, levende lys, tallerken med serviett

 

Et vakkert fargevalg til en stjernehimmel

Til de mørke trespilene på veggene var Sølvgrønn FR1460 et perfekt valg, og når du ser på de blanke kryssene i gull på veggen, kan du skimte Karlsvogna og stjernetegnet Jomfruen, som også er akkurat den måneden Einer åpnet restauranten. 

Restaurant Einer i sølvgrønne vegger med sorte trespiler

Restaurant Einer serverer to menyer, en med det beste fra hav og land og en vegetarisk - av de kan du velge fire eller seks retter. Restauranten regnes fra matskribentene som en av årets nykommere, hvor de får masse skryt av sine vegetarretter.


Titter du opp, ser du et vakkert sort tak med barokt mønster. Kan dette være et av Norges eldste tak? Det er i dag fredet, da det ble delvis ødelagt i en bybrann tidligere. (Tekstilene heter Tiffany og er fra Green Apple. Skinnene er fra Toso).

Sort barokkmønster i taket

 

Baren Einbar

Veggene rundt om i lokalet er hentet fra Årets Farge 2019, og i gangen ned til kjelleren er fargen Jonsok FR1470 brukt. Den vakre kjelleren rommer en elegant bar; nemlig baren Einbar.

Bar i en kjeller, inventar i eik, og blanke glass i hyllene

Navnet Einer henviser til deres egne røtter og til den nordisk-inspirerte maten de serverer. I det åpne kjøkkenet skal gamle matlagingstradisjoner som røyking, gjæring, salting og sylting ivaretas.

 

Magisk stemning i kjelleren

I kjelleren var det før potetkjeller under de vakre buede hvelvene. Nå er det varme gode farger i terrakotta og brunt. Nesten som å komme ned i en magisk 1001 natt.

Kjeller med buede tak, murvegger, gylne tekstiler og varme farger

 

Lunt, ledig og avslappet

Tekstilene fremhever de brente tonene. Lars Hole har bevisst sydd putetrekkene litt store, nettopp for å hent inn den avslappende og ledige stilen som passer helt perfekt inn i den lune kjelleren. (Tekstiler; GA Indira, Moonstone, og Amber fra Green Apple).

Murkjeller med en sofa fylt med puter i varme farger

De flotte glasslampene i taket er som skapt for denne kjelleren. Det vakre fargede glasset gir den rette stemningen i interiøret. Noe eventyrlig og litt magisk.

Murtak med lamper i riktig design for lokalet

Varme toner, myke møbler, orientalske tepper og steningsfulle levende lys. Det er duket for en flott aften hos Einer.

Murkjeller i magisk stemning med orientalske tepper

Toalettene har tidsriktige fliser som er malt over med Pure & Original kalkmaling. Sammen skaper det en rå stil med både åpne rør, tre og metall.

Toalett med grå fliser på veggene

Restaurant Einer finner du i Prinsens Gate 18, 0152 Oslo.