Mal med høstens farger

.

Sommeren er på hell, og snart ser vi vår vakre natur kledd i høstens fargepalett. Varme farger som luner når kveldene blir kaldere og mørkere, tiden hvor vi vil vi ha det lunt og koselig i hjemmet. Vi har latt oss inspirere av årstiden, og hentet frem noen av våre vakre farger i høstens drakt.

Farger som varmer

Høsten byr på en praktfull palett i rødtoner og gultoner som oppleves som varme, og er en perfekt match sammen med tekstiler i Kelim-mønster som har blitt en stor trend. Høstpaletten er naturens egne farger, naturtoner som er behagelige å oppholde seg i og som skaper en herlig ro i interiøret. Solbærtoddy FR1190 og Plommerød FR1735 er varme rødbrune nyanser som skaper lekre og lune hjem.

Solbærtoddy FR1190

(Bilde over: Vegg: Solbærtoddy FR1190. Pute: Pagunette)

De naturlige fargene i kombinasjon med naturmaterialer som lin, lær og tre skaper en helhet som passer perfekt sammen– og interiøret oppleves som både vakkert, trygt og godt å være i. 

Med delikate farger på veggene, store deilige pledd og myke puter – krype vi opp i sofaen og nyter varmen når det blåser rundt hushjørnet. Vi lar oss påvirke av fargene vi omgir oss med.

Plommerød FR1735

(Bilde over: Vegg: Plommerød FR1735. Bord: Festival. Vaser: Broste)

Brune nyanser

Jordfargene er stadig like populære. Fra de lysere terracotta-fargene til de mørkere brune tonene, og sammen er de superlekre og skaper et varmt og rustikt interiør som gløder. Moccabrun FR1585 er en nydelig nyanse som er perfekt sammen med gyllent interiør som f.eks gull.

Moccabrun FR1585

(Bilde over: Vegg: Moccabrun FR1585. Småbord: Light & Living)

La det gløde

Gulorange er en farge vi ser mye av når høsten trer inn. En deilig blanding av gul og orange, fargen som gløder og gir energi  noe vi trenger i vinterhalvåret. Fargen Gullbær FR1381 er et nydelig eksempel på en slik farge.

Gullbær FR1381

(Bilde over: Vegg: Gullbær FR1381. Bord: Festival. Vase: Broste)

I samme fargefamilie finner vi den okergule Sennep FR1166, en litt dypere tone gulorange som skaper de varmeste rom man bare kan drømme om. En flott farge å bruke sammen med de andre fargene i høstpaletten som grønt og rødbrunt.

Sennep FR1166

(Bilde over: Vegg: Sennep FR1166Puter: Pagunette)

Naturlige grønntoner

Grønt er aldri feil, uansett rom. De grønne fargene gir oss rom det er godt å lene seg tilbake i, de har en beroligende effekt som gjør kjedelige rom til gode rom. Skilpadde FR1164 er en spenstig grønntone man blir glad av. Sammen med dype røde farger fremheves den grønne, komplemetære farger gløder sammen. 

Skilpadde FR1164

(Bilde over: Vegg: Skilpadde FR1164. Vaser: Broste. Bord: Festival. Puter: Pagunette)

Høstfargene er utrolig vakre i matt maling. Det skaper en behagelig romfølelse, og fargene oppleves som fløyelsmyke. Miks gjerne matte og blanke flater i samme farge for å skape spennende effekter og kontraster i interiøret.

Olivenrot FR1386, den mosegrønne skjønnheten kan løfte ethvert rom til nye høyder. En lekker farge som er lett å innrede til, og som passer utmerket til resten av høstens fargepalett.

Olivenrot FR1386

(Bilde over: Vegg: Olivenrot FR1386)

Fotograf: Per Erik Jæger; Stylist: Tale O. Henningsen