Svalhet og ro - med kalde farger

.

Ønsker du et rom som virker luftig, friskt og svalt? Da bør du gå for kalde farger.

Kalde farger får rommet til å virke luftig og stort, samtidig som det tilfører en følelse av friskhet og balanse. Å male soverommet i kjølige blå- og grønne nyanser gir en svalhet og ro som nærmest får en til å senke skuldrene og puste ut – helt automatisk. Bland gjerne forskjellige nyanser av kjølige blåtoner. Vårt rom er malt med fargen Dråpe FR1346 på veggene, og Høststorm FR1216 på gulvlistene. Puffen fra Søstrene Grene tilfører rommet nok en kjølig farge, men i en dypere blåtone - resultatet blir et svalt og friskt uttrykk.

Blå vegg med mørke lister og lyst gulv. Blå puff med høretelefoner liggende oppå

Fargelamell Dråpe FR1346

Kalde farger finner vi i den delen av fargesirkelen som er grønn, blå og lilla. Man kan altså dele fargesirkelen i to; vi finner kalde farger på den ene siden og varme farger på den andre siden:

Fargesirkel som viser den kalde siden av fargesirkelen

 

Tilfør det lille ekstra

For å unngå at de kalde fargene gjør rommet for sterilt og anonymt, kan man tilføre «lunhet» i form av tekstiler, bilder og andre detaljer i varme farger. Et pent tregulv som parketten Noble vil også bidra til å myke opp det kalde i veggene – også er det jo så deilig å gå på! Med den gule stolen i rommet fremhever du den vakre blåfargen Riviera FR1379 på veggen, da dette er komplementære farger.

Blå vegg og en gul lenestol i front

Når man maler gulvlistene kan det være lurt å velge en kulør som følger enten veggen eller gulvet, dette skaper en illusjon av økt takhøyde.

vegg med blå tapet, grå sofa og hvit bordlampe på et sølvbord

Miks med materialer

Skap et gjennomført interiør i den kjølige skalaen ved å bringe variasjoner av materialer inn i rommet. Kontraster skaper helhet og binder det hele sammen. Ved å tilføre forskjellige teksturer på tekstiler, det matte mot det blanke eller det grove mot det fine. Glass og stål i kjølige farger vil sette prikken over i'en i det svale rommet. Ja, man får en ro, og skuldrene senker seg. (Vegg malt i Tradisjonsblå FR1930, og lister i Heksetimen FR1134).

Blå vegg, grått bord i stål pyntet med klasskrukker

Fargelamell Tradisjonsblå FR1930