Fargerikes Nøytrale nyanser

.

Dette fargekartet er laget for deg som ønsker en nøytral farge på veggen, og her finner du nyanser av seks forskjellige farger.

Fire av disse; hvitt, grått, greige og beige – er tradisjonelle nøytrale farger, mens blått og grønt er to nye nøytrale farger som er på full fart inn i norske hjem. Blått og grønt er klassiske valg som er enkle å jobbe med, ettersom de kan kombineres med de fleste andre farger. Til alle fargene i dette kartet gir vi deg konkrete tips og forslag til aksent- og kontrastfarger du kan kombinere de nøytrale fargene med, slik at du kan skape en god fargepalett til hjemmet ditt. Husk at våre fargeeksperter står klar i butikken for å hjelpe deg med å sette sammen en fargepalett som kler hjemmet ditt og passer din personlige smak og stil.

Beroligende nyanser av blått. Blått er nordmenns favorittfarge og en av de nye nøytrale fargene. De mange kombinasjonsmulighetene med andre farger gjør blått til en enkel farge å lykkes med. De blå nyansene fremhever fargene rundt seg og tilfører dem en herlig glød. Blått skaper en unik stemming og atmosfære, og forskning viser at vi slapper av og nullstiller hjernen i blå rom. Mens de dusere tonene er svale, behagelige og avslappende, styrker de mørkere nyansene konsentrasjonen og fokuset. Dette er med andre ord utmerkede farger både til kontoret, soverommet og oppholdsrom som f.eks. stuen.

Kjølig Eleganse FR1207

Mild Akvamarin FR1122 omtales av mange som den perfekte bakgrunnsfargen. Den tar ingen oppmerksomhet, men fremhever heller fargene rundt seg og gir de en vakker glød.

Mild Akvamarin FR1122

Blått er en enkel farge å innrede med og kan kombineres med alle dagens trendfarger. Den er klassisk og har lang varighet. Et trygt, spennende og tidsriktig valg.

Blå nyanser

 

Avslappende nyanser av grønt. Grønt er en av de fargene vi underbevisst finner mest avslappende. Fargen er også håpets farge, og påvirker oss positivt på en måte ingen andre farger klarer. Hvis du skal innrede med grønt, er det få regler å forholde seg til siden de fleste farger harmonerer godt med grønt. De duse nyansene er behagelige og avslappende, og de mørkere nyansene, som smaragdgrønt, har et eksklusivt og glamorøst preg.

Pæresorbet FR1118

Nyanser av grønt er den andre nykommeren på «nøytralfronten». Grønt er i likhet med blått en farge som skaper ro og får oss til å slappe av. Vi trives i miljøer med elementer av grønt, enten det er på vegger og møbler eller i form av grønne planter. Grønt kan forebygge stress, og det er ikke uten grunn at TV-produksjoner har «green rooms» hvor gjestene kan forberede seg før de skal på scenen.

Krystall FR2030

Grønt er en nøytral farge som enkelt kan kombineres med de fleste andre farger. Den gir en god atmosfære og stemning i rommet, og er perfekt for både oppholdsrom og soverom.

Grønne nyanser

 

Rene og enkle nyanser av hvitt. Hvite vegger kan i et nøytralt interiør se friskt, lyst og elegant ut, men forskning viser at kroppen vår kan føle litt uro i helt hvite interiører. For å skape mer atmosfære og varme i et hvitt rom, og dermed skape et rom det er godt å leve i, er det lurt å tilføre farger. De fleste farger passer sammen med hvitt, men husk å ta hensyn til hvitnyansen du har valgt. Varme hvitnyanser som for eksempel Egghvit og Bomull passer til varme farger. Når disse kombineres med eikeparkett og varme farger, får de et hvitt, behagelig anstrøk. Hvis du derimot tilfører farger fra den kjølige siden av fargesirkelen (blått, grønt, kalde lillatoner), ser de umiddelbart gule ut fordi kontrasten fra de kalde nyansene fremhever den gule tonen.

Egghvit FR2010

Rent Hvit og tilsvarende kan kombineres med det meste. Bruk gjerne varme gule, grønne, oransje og rosa farger, samt korall og varme lillatoner. Det er uendelig mye spennende å velge mellom!

Tilfør farger i hvite rom

For å skape mer atmosfære og varme i et hvitt rom, er det lurt å tilføre farger.

Hvite nyanser

 

Rolig grått. Grått er en populær farge som kan være maskulin eller feminin, dominerende eller nøytral, sart eller sterk. Denne fargen har mange personligheter, og er både raffinert, elegant og røff. Det kanskje mest spesielle er imidlertid evnen som grått har til å fremheve fargene rundt seg.

Morgenstund FR1130

Grått kan være en utfordrende farge å innrede med, ettersom enkelte nyanser av grått faktisk kan gjøre at du føler deg litt tyngre til sinns, tiltaksløs og likegyldig. Heldigvis trengs kun noen enkle grep for å få et godt resultat. Akkurat som hvitt trenger grått andre farger for å fungere. Her gjelder det å tilføre farger du liker, og som gjør deg glad.

Nyanser av grått

 

Varme Greige. Begrepet greige kommer opprinnelig fra fargen på ubehandlet lin. Det er ikke uten grunn at greige lenge har vært interiørarkitektenes nøytrale favoritt. Greige er rett og slett det beste fra to verdener: du får de sofistikerte og elegante egenskapene til grått, uten at det blir depressivt, og du får varmen og atmosfæren som særpreger beige, uten at det blir kjedelig.

Grå Ara FR1129

Greige passer til det meste, og kan kombineres med både pastellfarger og dempede jordfarger. Den er vanvittig vakker mot lavendeltoner, og står nydelig til rent hvitt, militærgrønt og for eksempel kellygrønt. De mulige fargekombinasjonene er utallige, men det kan være greit å unngå visse gulnyanser.

Kanin FR1104

Greige gir et varmere uttrykk enn grått, men kjøligere enn beige. Kort forklart, har den de beste egenskapene til både grått og beige. Du får grå sin eleganse, og beige sin varme av fargen som er oppkalt etter ubehandlet lin.

Greige nyanser

 

Lune nyanser av beige. Beige har lenge vært en populær farge i norske hjem, og hvem har vel ikke et forhold til nyansene Caffe Latte og Marrakech? Beige er en lekker og nøytral bakgrunn for andre farger, men fungerer ikke alltid bra alene.

Sandsten FR1427

Hva med gulvet? Beigetoner er også gode på gulvflater, og kan gi både klassiske og moderne uttrykk.

Sjokolademelk FR1428

Visste du at vi for eksempel lettere kjeder oss i beige rom? Dette løser du enkelt ved å tilføre andre farger for å skape en mer lystbetont og energisk stemning. Hvilke farger som fungerer best, avhenger av undertonen i den beige nyansen. Den kan være rød, blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger. Velg farger som skaper varme, og som uttrykker din personlighet.

Beige nyanser

 

Kom innom en av våre butikker og få med deg fargekartet Nøytrale Nyanser, og se alle våre farger. Hvis du ønsker flere tips og råd om bruk av farger, står våre fargeeksperter klare i butikken for å hjelpe deg med å sette sammen en fargepalett som kler hjemmet ditt og passer din personlige smak og stil.