Fargerikes Utendørsfavoritter

.

Vi i Fargerike er stolte av å kunne presentere våre flotteste utendørsfarger i et eget fargekart. I dette fargekartet har vi satt sammen tidløse farger i form av heldekkende maling, beis og murmaling.

De flotte fargene er et resultat av en lang prosess der vi har reist Norge rundt for å hente inspirasjon og kunnskap fra ulike typer hus og byggeskikk. Nyansene i dette fargekartet er valgt med omhu, og de vil være like flotte uansett årstid. De skal vise huset ditt fra sin beste side, året rundt.

Når man velger utendørsfarge er det viktig å tenke på omgivelsene og at fargen skal passe inn. Da må man ta hensyn til arkitekturen på huset, fargene i nabolaget og til naturen rundt som hele tiden er i endring og skifter farger.

Rødt er en klassisk og trygg farge

Det er fint å bruke flerere farger på et hus, for eksempel kan tre farger skape en god harmoni. Du kan bruke farge for å fremheve og skjule detaljer, for eksempel vil sorte detaljer ramme huset inn, mens hvite detaljer gir en klassisk tilnærming. Det kan være smart å prøve fargen på en plankebit før du setter i gang med malingsjobben. Sett den opp langs husveggen og se hvordan den oppfører seg i ulikt lys.
I våre butikker hjelper vi deg med å finne riktig nyanse, og vi har mange gode råd til hvordan du får et vellykket resultat.

Rødt

Det er mange røde hus i Norge. Vi opplever rødfargen som klassisk og tradisjonell, det kjennes trygt og godt. Rødfargen egner seg godt både på tradisjonelle hus, funksjonalistiske hus fra 5o-tallet og til moderne arkitektur. Rødt er en snill farge mot det grønne i naturen. Velger du en mørk rødfarge, anbefaler vi å bruke hvite detaljer for å gi huset et friskt og imøtekommende preg

 

Røde utendørsfavoritter

 

Gult

Gult er en farge som alltid vil stå litt i kontrast til omgivelsene, men gode gulfarger gir også assosiasjoner til lyse sommernetter og bugnende blomsterkasser. For å unngå at den får et grønnaktig skjær bør du velge en gulfarge med varme toner. Gul er en ganske intens farge, men sammen med hvite detaljer kan den fremstå som frisk og lett.

Gule utendørsfavoritter

 

Grønt

I det nordiske landskapet er det nydelig med grønne toner som går sammen med naturens egne farger. Det er også lekkert å bruke flere grønne nyanser sammen for å få en mykere overgang til det grønne som vi finner i naturen. Turkise farger som har mye blått i seg kan oppleves som fremmed i vårt nordiske landskap, og bør brukes med forsiktighet.

Grønne utendørsfavoritter

 

Blått

Dempede blåfarger er nydelige som utendørsfarger, derfor har vi valgt tre blåtoner med en del sort i seg. Det er lekkert å kombinere blått med hvit staffasjefarge, da anbefaler vi å ispe litt grått i den hvite fargen.

Blå utendørsfavoritter

 

Grått

Grånyanser kler vår nordiske natur og kan være vakre og spennende. Lyset har mye å si for hvordan fargene oppfattes. Hvis fargen har litt blått i seg vil den med ett virke blå i grått vær. Mange velger grått fordi det er en tidløs farge som tilpasser seg naturen rundt, den konkurrerer ikke med omgivelsene. Våre utvalgte grå favoritter er både kalde og varme toner, mørke som lyse.

Grå utendørsfavoritter

 

Mørkt eller lyst

Lyse fargetoner får gjerne hus til å se større ut. Kontrastene mellom lys og skygge fremheves og en lys fasade er et godt valg når man ønsker å fremheve husets detaljer. Det er ikke tilfeldig at mange av landets sveitservillaer er hvitmalte!

Mørke nyanser fremhever husets arkitektur og store linjer. Kombiner gjerne mørke farger med hvite detaljer for et renere og mer definert uttrykk. Tradisjonelt er det vanligere med mørke hus i innlandet, og hvite hus ved sjøen.

Det kjølige kystlyset passer perfekt til lyse fasader og den mer fargesterke naturen i innlandet harmonerer godt med glødende, brunbeisede husvegger. Laftede hus med torvtak og stabbur er gode eksempler på tradisjonelle, mørke bygninger, mens Sørlandsbyene våre preges av hvitmalte småhus. Samtidig er ingen regel uten unntak; mørkere gråfarger vokser stadig i popularitet for nybygg langs havet, disse tonene sklir fantastisk inn mellom svabergene!

La deg inspirere av fargekartet og kos deg med malerjobben. Snart kan du nyte det ferdige resultatet!

Gult skaper en sommerlig uttrykk

Last ned hele fargekartet.

Les også