Fargerikes Favoritter

.

Helt nye fargetrender på interiørfronten er nå i Fargerike, Fargerikes Favoritter. Sammen med våre butikker har kreativ leder Tale O. Henningsen i Fargerike plukket ut 64 farger som vil passe til et hvert hjem. Kartet inneholder både fargesterke og nøytrale farger, dette da begge retninger har en viktig funksjon i dagens trendbilde.

Vi er ikke lenger så redde for å omgi oss med farger og har utvidet horisonten for en rikere fargepalett. Farger er for fullt tilbake i trendbildet og vi beveger oss bort fra det minimalistiske, mot mer frodige hjem. Farger skaper personlige rom, de kan gi oss ro, fornyet energi eller lun hygge. De har rett og slett stor innvirkning på hvordan vi føler oss.

Sett et personlig preg på hjemmet ditt, ikke vær redd for utforske og prøve deg frem. Det verste som kan skje er at du må male om igjen! Hva med en frisk, solgul stue eller et frodig og grønt kjøkken? Er du usikker på hvordan en farge vil oppføre seg hjemme hos deg? Prøv da vel! I din Fargerikebutikk hjelper vi deg med små prøver, så det er enkelt å teste ulike farger. Mal på kartong eller gråpapir, heng det opp på veggen og se hvordan fargen endrer seg i forhold til lyset i rommet og resten av interiøret. Kanskje tør du å bruke mer farger enn du trodde?

Vi i Fargerike har lang erfaring med fargevalg og konsulterer på både små og store oppussingsprosjekter. Vi hjelpe derfor gjerne til, men husk at det er ditt hjem og du som bestemmer. Følg hjertet og velg det du faller for! I dette fargekartet finner du våre 64 mest populære og tidløse farger. Her vil alle kunne finne en favoritt! Vi tar for oss de største fargefamiliene; og hvordan vi påvirkes av dem. La deg inspirere av Fargerikes Favoritter!

Strålende Gul
Endelig er det kult med gult igjen! Gul er en uhøytidelig farge med masse personlighet og humor. Fargen er intens, men gir til gjengjeld masse glede og varme til rommet. Du vil føle deg glad og energisk i gule rom, dine gjester vil føle seg velkommen og glade til sinns.

Fargerikes Favoritter - Strålende Gul

Solstikk FR1145 er en kraftig nyanse som oser av varme og glede og passer perfekt til en fondvegg eller som spennende detaljer. Ballblom FR1590, Fullmåne FR1589 og Løvemunn FR1320 er lettere nyanser som du trygt kan bruke i hele rommet. Vi har brukt den litt syrlige Sommersol FR1402 sammen med hvite møbler for en frisk kontrast. Stuen i bakgrunnen er malt i elegante Stemor FR1323.

Sommersol FR1402

Kreative Orange
Historisk sett har orange være en viktig farge, med nyanser som spenner fra de naturlige tonene som Terracotta FR1413 til de mer energiske nyansene som Pompeii FR2500. Orange er en utadvendt farge som innbyr til fest og inspirerer til styrke og kreativitet. Den har en indre kraft i seg som kunstnere har brukt i alle tider, fra de første hulemaleriene til 60-tallets energiske pop art.

Fargerikes Favoritter - Kreative Orange

Orange er en farge som vil få dine energier og kreativitet til å strømme. Derfor passer den godt på arbeidsrommet, som vi har gjort her med Terracotta FR1413. Denne nyansen er en av våre favoritter fordi den er jordnær og enkel å bruke. Den gir liv til treverk og gylne metaller, og sammen skaper de et innbydende uttrykk. For de som tør, kan en sterk og klar orangetone som Vitamin C FR1404 skape et lekent uttrykk, gjerne sammen med aksentfarger og store mønster. Nøytrale toner som Pudder FR1114 fungerer ypperlig som et nøytralt underlag og er nydelig i kombinasjon med klare juvelfarger, som Smaragdgrønn FR1151.

Terracotta FR1413

Fyrrige Rød
Nyanser som Poppy FR1148, Lollipop FR1403 og Bloody Mary FR2505 er sterke, mektige og sofistikerte. Rødt er en energisk farge som assosieres med begeistring, begjær og argumentasjon.
Rødt er en farge som virker stimulerende på oss og får hjertet til å banke. Fargen er selve symbolet på kjærlighet og lidenskap. 

Fargerikes Favoritter - Fyrrige Rød

Rødt er en spennende og sydende farge som kan være veldig effektfull når den brukes riktig. Bloody Mary FR2505 skaper enkelt en intim stemning i små rom, sammen med tilbehør i nyanser som spenner fra knall rosa til dype bærfarger.

Bloody Mary FR2505

Livlige Rosa
Rosa kan være alt fra romantisk, myk og forsiktig til tøff og rebelsk. Nyansene spenner fra duse, nøytrale toner som Pelargonia FR1317 og Stemor FR1323 til energiske knallfarger og dype bærfarger som Nellik FR1315. Rosafargene vi omgir oss med er inspirert av naturen – som en solnedgang, bær og blomster.
Dette er farger som virker beroligende på oss, de representer det moderlige og vil gi følelsen av en trygg atmosfære. Dypere rosafarger vil skape mer energi i rommet.

Fargerikes Favoritter - Livlige Rosa

Kontrastfarger som mørkeblått og grått kan få rosa til å fremstå som moden og sofistikert, mens detaljer i friske nyanser gir et lekent uttrykk. En knall rosa entré gir en oppløftende velkomst, Nellik FR1315 gløder i solskinn og gjør deg glad. Frisk opp med knalle kontrastfarger som gul og orange.

Nellik FR1315

Luksuriøse Lilla
Er den sofistikert eller frekk? Kjølig eller full av glød? Lilla kan være alt dette og spenner fra svale lavendeltoner som Isbit med Lavendel FR1303 til mektige bærfarger som Indie FR1307. Man tenker gjerne på lilla som en drømmende, luksuriøs og mystisk farge, men den kan også være freidig og livlig. Det som er sikkert er at du finner en spennende nyanse som kan passe i de aller fleste rom.

Fargerikes Favoritter - Luksuriøse Lilla

Lilla er en farge som gir følelse av ærbødighet og luksus og får oss til å føle oss både glade og kreative. Fargen er sammensatt av en blanding av det varme og det kjølige, noe som gir oss balanse og ro.
Lilla beskrives på mange måter; fiolett (varme toner), indigo (kalde toner), purpur, lavendel, plomme med flere. I likhet med rosa, er fargene hentet fra naturen. Wistera FR1308, en av indigofargene, kommer virkelig til sin rett med detaljer i gull og pasteller som turkis og lysegrønn - unn deg litt luksus i hverdagen!

Wisteria FR1308

Beroligende Blå
Blått er den fargen som har aller flest beundrere, både kvinner og menn har dette som sin favorittfarge. Fargens beroligende effekt er nok mye av grunnen, og nettopp derfor er den perfekt i rom som skal gi ro i sinnet. Rom i blått gir en svalende effekt, den virker avslappende og gir deg god søvn. Blått oppfattes formell og betryggende.

Fargerikes Favoritter - Beroligende Blå

De lyse nyansene er perfekte når du ønsker et kjølig preg og er populære på soverommet, de mørkere nyansene gir en lunere stemning og kan være lekre som aksenter. På dette soverommet har vi lekt oss med kontraster, her tilfører Santorini FR2520 og Isblå FR1600 spenning i rommet ved å fremheve dets spisse form.

Santorini FR2520

Balanserte Blågrønn
Blågrønne farger skaper ro og følelse av harmoni i rommet og er enkle å bruke. Fargene er inspirert av naturen og paletten spenner fra den sarte pastellen Forglemmegei FR1324 til tøffe, kraftige Punky Petroleum FR1144. Disse er lekre sammen med nøytrale toner så vel som sterke farger og egner seg godt både på veggen og på møbler.

Fargerikes Favoritter - Balanserte Blågrønn

Blågrønne nyanser gir oss en følelse av renhet og virker kjølende. Fargen roer nervene og sies å styrke immunforsvaret. Det som gjør denne fargen og dens tilhørende nyanser spesielle er at de harmonerer med nesten alle andre farger. Den er utrolig enkel å lykkes med, samtidig som den umiddelbart skaper atmosfære. Jadeite FR1149 er et svalt og diskret lerret for andre farger - støvete rosatoner, gule detaljer og petroleumsnyansene får en ekstra glød i denne symfonien.

Jadeite FR1149

Klassiske Grønn
Vi nordmenn har et spesielt forhold til grønt - fargen representerer naturen og det naturlige og gir oss både ro og fornyet energi. Vi elsker det rustikke og det nostalgiske, og det glamorøse og eksklusive. Grønt kan være begge deler. Fargen er en evig klassiker og favoritt i norske hjem. Grønt er håpets farge og påvirker oss mer positivt enn noen annen farge.

Fargerikes Favoritter - Klassiske Grønn

Grønt gir oss ro, likevekt og balanse. Den er en god og nøytral farge for øynene og gjør at vi stresser ned.
Ikke minst på kjøkkenet kan grønt gi hygge og kos - her har vi brukt Furu FR1409 for å fremheve kjøkkenøya, mens veggene er malt i Løvemunn FR1320 for å lune uttrykket.

Furu FR1409

Sofistikerte Nøytral
Dette er elegante nyanser som kan brukes på uendelig mange måter og som passer til alle stiler. Med nøytrale farger som underlag har du mulighet til å eksperimentere med detaljer som skaper et personlig preg. En nøytral vegg kan se frisk, lys og elegant ut, og for å skape mer atmosfære i rommet kan det være lurt å tilføre kontrastfarger. Slik gir du lett rommet dybde og et personlig preg. Hvilke farger som fungerer best sammen avhenger av undertonen i den nøytrale nyansen, den kan være rødlig, gulaktig eller nærme seg blått.

Fargerikes Favoritter - Sofistikert Nøytral

Solstikk FR1145 bryter med solide Sandsten FR1427 og skaper et sofistikert og moderne blikkfang i rommet. Nøytrale nyanser passer også utmerket ton-i-ton med hverandre, da fargene har en komplimenterende effekt.

Sandsten FR1427

Lune Greige
Greige er den perfekte kombinasjonen av grått og beige, og rommer alt fra de lyse nyansene Kalahari FR1064 og Mild Greige FR1423 til dype nyanser som Svarttopp FR1312 og Caput FR1312. Denne varme nøytralfargen har blitt en favoritt hos mange da den gir et lunt og elegant preg som passer perfekt i norske hjem.

Fargerikes Favoritter - Lune Greige

Et greige miljø vil gjøre deg trygg og rolig og kanskje gi deg en litt nostalgisk følelse. Greige er lett å kombinere med de fleste andre farger. Den er for eksempel nydelig sammen med pasteller eller dempede jordfarger. Hare FR1105 er en svært anvendelig farge som gir en lun atmosfære i rommet. Her har vi brukt den på en panelkledd vegg hvor fargen fremhever den naturlige teksturen i panelet.

 

Hare FR1105

Nøytrale Grå
Fargen kan være både maskulin og feminin, dominerende og nøytral, sart og sterk. Grått er alt annet enn kjedelig! Det mest spesielle er imidlertid evnen den har til å fremheve fargene rundt seg – grått trives nemlig best med andre farger. er for eksempel nydelig sammen med primærfargene rødt, gult og blått.
Gråtoner har vært veldig populære den siste tiden, og som en farge vi ofte omgir oss med, gir den oss ro og stabilitet.

Fargerikes favoritter - Nøytrale grå

Grått trenger gjerne hjelp av gode tilbehørsfarger for å vise seg i all sin prakt, da den alene kan være litt melankolsk. Nyanser som Morgenstund FR1130 og Musling FR1124 er sarte pasteller som gir en luftig følelse, mens vi i andre enden av spekteret finner kraftige farger med autoritet. Disse mørke nyansene skaper en lun atmosfære og er perfekte å bruke på en kontrastvegg når du vil gi rommet litt tyngde.

Isfjord FR1040

 

Last ned Fargerikes Favoritter

Les mer